A Fishing on Orfű életében először átnyúlik júliusba

A Fishing on Orfű életében először átnyúlik júliusba

A Fishing on Orfű a közönségével való egyeztetés után választotta ki jövő évi dátumát, így történetük során először átnyúlnak a júliusba: a rendezvényt 2022.06.29. és 07.02. között rendezik meg Orfűn.
 
Magyarországon tudomást sem vettek róluk – Amerikában 50 egyetemi rádió játszotta a dalaikat

Magyarországon tudomást sem vettek róluk – Amerikában 50 egyetemi rádió játszotta a dalaikat

Mindez a Vágtázó Halottkémekkel történt a ’90-es évek elején, amikor megjelent máig legnépszerűbb albumuk, az A semmi kapuin dörömbölve. A zenekar vezetője, Grandperre Attila november 4-én a Lemezjátszó Classic-esten mesél a dalokról és az akkori korszakról.
 
 
 Bryan Catota fotója a Pexels oldaláról

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Travis Barker spéci online koncerttel készül Halloweenra

Travis Barker spéci koncerttel készül Halloweenra

Travis Barker bejelentette, hogy speciális online koncerttel készül idén Halloweenra. Rengeteg sztárvendéggel érkezik a „House of Horrors” livestream.
 
Fotó: Hinkelmann Alexandra

Nem kell várni a halálig – Megjelent Lovasi András új lemeze

A ma megjelent Grand Hotel Halmahera (Tréning a Mennyországhoz) konceptlemez: 13 összefüggő dal, melyeket prózai szövegrészletek kötnek össze. Az albumon, melynek kerettörténete egy egzotikus nyaralás, közreműködik G. Szabó Hunor dobos, Gábor Andor UFO ütőhangszeres, valamint Kispál...
 
 George Milton fotója a Pexels oldaláról

Brit tudósok: egyes zenék fertőzők, és ugrálnak egyik gazdatestről a másikra

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus – állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint "egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra".
 
 
Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a fellépéseket.
 
Fotó: szeged365.hu

25 év után először elmarad a szegedi halfesztivál

Negyed évszázad után először marad el a gasztronómiai fesztivál: a rendezvény főszervezője, Frank Sándor úgy döntött, a még mindig életben lévő korlátozások miatt, nem rendezik meg a népszerű halünnepet – írta meg a Délmagyar.
 
Fotó: Inhaler/FB

Bono fia zenekarával belogolt a brit lemezlista élvonalába

Ha azt hallod, Elijah Hewson, sok minden nem jut eszedbe róla, pedig ő az alma, amiről most kiderült, hogy nem esett messze a fájától: ő Bono fia, és Inhaler lenevezésű bandájával már az első albumuk a brit lemezlista élén debütált.
 
MTI/Soós Lajos

Győrben ad ingyenes koncertet Plácido Domingo

A spanyol operaénekes az egészségügyi dolgozók tiszteletére lép majd fel augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal a győri Dunakapu téren. A koncertre a további érdeklődök is regisztrálhatnak majd a hellogyor.hu weboldalon.
 
A fotó illusztráció

Egy igazi balatoni nyári album: HALSÜTŐ

Ez lehet az az zene, aminek íze-szaga van? :) Csordás Gábor és Japánban élő testvére, Csordás Gyula első közös lemeze, a Halsütő 11 instrumentális szerzeményt tartalmaz – ami tökéletes aláfestőzenéje egy balatoni napnak...
 
Bonnie Tyler – jövőre vele és veletek ugyanott!

Bonnie Tyler Budapesten: megvan az új koncertidőpont!

Sokan kérdeztétek, mi lesz Bonnie Tyler koncertjével. Ma megérkezett a válasz!
 
SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel...

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke pedig az a Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.

Énekesnők a nagyvilágból, avagy Palya Bea görög selyme

Palya Bea müpás koncertsorozatának alkalmain 2015 óta elbűvölőbbnél elbűvölőbb énekeseket láthattunk és láthatunk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Idén a görög apától és francia anyától származó, párizsi Dafne Kritharas lesz a magyar énekes vendége.
Új koncertek