Nem könnyű most Párizsban operakedvelőnek lenni

2020/06/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

De művésznek sem, nem beszélve a háttérdolgozókról... Az év eleji sztrájkok, majd a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó Párizsi Operaház ősszel sem nyit meg felújítási munkálatok miatt.

Fotó: Opéra national de Paris

Az eredetileg 2021 nyarára tervezett munkálatokat előrehozzák, és ezért a Garnier Operában decemberig, a Bastille Operában pedig november 24-ig nem lesznek előadások. Decemberben és januárban a dolgozóknak a kormány által tervezett nyugdíjreform elleni sztrájkjai miatt maradtak el sorozatosan az előadások, majd a koronavírus-járvány miatt március közepén ismét bezárt mindkét operaház, és azóta sem nyitotta meg kapuit.

Jegyek online, illetve személyesen válthatók, a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben július 1-jétől minden nap 12:00-től 17:00 óráig az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban. Az Operaház bejárata a felújítás ideje alatt az Andrássy út és Dalszínház utca sarkán, a Szfinx-terasznál található. A liftek a rekonstrukció alatt nem üzemelnek, így az épület akadálymentesen sajnos nem látogatható.

Ami a mi Operaházunkat illeti, az már 2017 nyara óta felújítás alatt áll és színházként nem funkcionál, de a Feszty Bár, a Vörös Szalon, a Királylépcső és a Székely Bertalan terem zavartalanul látogatható. Ez azért fontos infó, mert július 1-jétől újraindulnak az  idegenvezetések – magyar és angol nyelven folytatódnak a bejárások a dalszínházban.

A magyar nyelvű túrák csütörtökön 16:00 órakor és vasárnap 14:00 órakor, az angol nyelvű vezetések minden nap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor indulnak július 1-jétől.

A bejárások résztvevői nem csak az épület tereinek történetével és művészekhez, történelmi alakokhoz fűződő anekdotákkal ismerkedhetnek meg, de a jelenleg zajló operaházi rekonstrukció menetéről is tájékoztatást kapnak. a körülbelül 30 perces programot egy rövid koncert zárja, amelyben többek között Mozart, Rossini, Puccini, Leoncavallo, Donizetti és Verdi műveinek, köztük a Cosí fan tutte, A sevillai borbély, a Don Giovanni, a Bohémélet, a Bajazzók, a Don Pasquale, a Szerelmi bájital, a Rigoletto és Figaro házassága áriái és duettjei szerepelnek. A kétszereplős előadásokban többek között Bakonyi Anikó, Erdős Attila, Fülep Máté, Varga Donát és Zavaros Eszter működik közre.

 


  

Párizs, opera, operaház, felújítás, programtörlések, Operaház, Budapest, túra, minikoncert

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek