BTS minden mennyiségben

BTS – részben és egészben – minden mennyiségben

Február 17-én érkezik a „j-hope IN THE BOX” című dokumentumfilm, amely bepillantást enged a kulisszák mögé, és a zenész első szólóalbumának készítésébe kalauzolja a nézőket.
 
Fotók: Mohai Balázs/MTI

S akkor a Zene Házában életre kelt a poptörténeti tabló

A magyar könnyűzene legendás előadói avatták fel hétfőn a Magyar Zene Háza új programhelyszínét, az intézmény Nekünk írták a dalt! című időszaki kiállításának Klubterét, ahol a későbbiekben szűk körű, intim koncertekkel, beszélgetésekkel, zenés előadásokkal várják majd...
 
 
Fotó: www.kpopmap.com. Link a cikkben.

A K-pop újabb hercegei első európai turnéjukra indulnak – a LUMINOUS áprilisban ér a Barba Negrába

"Akik ott voltak a bulin, még jobban megszerették őket, a szervezők pedig elégedettek lehetnek, hiszen abszolút telt ház volt, az MCND kitett magáért, Instagram-bejegyzésük szerint nagyon jól érezték magukat nálunk – így nem annyira merész a következtetés, hogy biztosan megéri...
 
Fotó: Bikali Sándor

Hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen a napod...

A The Anahit most megjelenő #VÁLSÁGPOP című lemeze gyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel – a motivációt egyre erősebb TikTokos közösségük adta hozzá. Az albumot február 11-én az A38 Hajón mutatják be.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Mától látogatható a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

"Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.
 
Fotó: Fishing on Orfű

Lobenwein Norbert: Nagy kérdés, mi vár a következő években a hazai fesztiválokra

Az év utolsó napján jelent meg az Indexen az exVOLTos, Nagyon Balatonos fesztiválguru évértékelője, ebből emeltünk ki néhány gondolatot.
 
 
Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Egy fiúbanda ihlette az egyik Turner-díjra jelölt alkotást

Liverpool másodszor ad otthont a Turner-döntősök kiállításának. A díj a világ egyik legnagyobb presztízsű művészeti elismerése. A Turner-díj nyertesét december 7-én jelentik be Liverpoolban. A kiállítás október 20-tól március 19-ig tekitnhető meg.
 
Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja 2022. október 18-án, kedden 10.00 órától rendezi meg a „Könnyű zenét vinni az iskolákba?" című fórumát a Budapest Music Center könyvtárában (1093 Budapest, Mátyás út 8.). A fórum négy panelbeszélgetésen próbálja körül járni a...
 
Fotó: Pophouse

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.
 
 Goázis nyárbúcsúztató parti

Goázis nyárbúcsúztató parti

2020 februárja óta először tűnik igazán alkalmasnak a helyzet a Goázis háza táján, hogy felélesszék a régi formulát, vagyis újra külföldi vendéggel kedveskedjenek a rajongóknak, egy vadonatúj, izgalmas, fővárosi open-air helyszínen.
 
Fotó: Iggy Pop/ FB

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot. Mellette Diane Warren is megkapta az elismerést, miután a ceremónia tavaly a Covid miatt elmaradt.
 
A fotó illusztráció!

Természetesen K-pop bulival zárul a budapesti Korea Nap

Egész napos ingyenes rendezvénnyel, színpadi produkciókkal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Koreai Kulturális Központ május 21-én a Millenáris park G épületében a Korea Napon.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek