Fotó: Twitter – a menedzsment engedélyével

Ilyen volt életem első K-pop koncertje a Barba Negrában

Az újságíró élete, főleg a zeneszerető újságíró élete leginkább játék és mese. De a dolga nem csak az, hogy a kedvenc zenekarait nézze meg és az ő koncertjeikről számoljon be: az új trendekről is muszáj tudomást szerezni és megnézni, hogy azok milyenek, hogy működnek, dolgoznak.
 
Fotó: Iggy Pop/FB

Iggy Pop nem megy Moszkvába

A zenész 2022 nyarán/őszén egy 35 állomásos európai koncertkörútra indul, amely Lyonban kezdődik május 2-án, és Whitbyben (UK) zárul október 28-án.
 
 
Fotó: kpopmap.com

A zene új álmot teremt – a K-pop beköltözik a Barba Negrába egy estére

Volt már Magyarországon K-pop koncert, csak akkor még sokkal kevésbé volt itthon ismert ez a műfaj. Most idelátogat a messzi Dél-Koreából egy fiatal csapat, az MCND, akiknek neve a Music Creates New Dream mondat kezdőbetűinek a rövidítése.
 
Fotó: Balming Tiger

Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

Ha valaki nem hallott még a Balming Tiger-ről, ne szégyellje magát! Nehezen jutnak el hozzánk alternatív projektek, különösképpen Ázsiából. Ezt a hiányt pótolja most a Turbina Kulturális Központ, amikor elhozza a Balming Tiger nevű dél-koreai társulatot Budapestre május 2-án.
 
Fotó: FORTEPAN (204786)

Miszter Dob – Emléktáblát avattak Kovács Gyula egykori lakóhelyén

Poptörténeti emléktáblát avattak pénteken Kovács Gyula néhai kiváló dzsesszdobos, zeneművész-tanár egykori VII. kerületi, Murányi utcai lakóházának homlokzatán.
 
Fotó: lnda.hu

A borból hagyjatok!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk tartja a mondás, az LNDA zenekar új dala és videoklipje egy bulizós-borozós, a fiatalságot ünneplő, a barátok körében eltöltött estéről mesél.
 
 
Fotó: Mr. Musichead

A férfi, aki lefotózta a 70-es éveket: elhunyt a legendás zenei fotós

72 éves korában elhunyt Mick Rock legendás fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed. Halála okát nem közölték.
 
Ez már egy későbbi fotó, amit elredetileg ide tettünk volna, azért letilt minket minden létező platform :)

10+1 híres zenész, akik valami fura dolgot műveltek a színpadon

A Fb-on osztottuk meg a hírt, hogy a közeljövőben Budapesten koncertező Brass Against elnézést kért azért, hogy frontasszonyuk levizelt egy vállalkozó szellemű nézőt a színpadon... Az egyik kommentelőnk azt írta, hogy "Nyugi, még nem sz@rt senki a színpad közepére". Biztos...?
 
Nena és Kim Wilde producerével dolgozik a magyar zenekar

Nena és Kim Wilde producerével dolgozik a magyar zenekar

A LNDA zenekar új albumán a német Bernhard Hahn zenei producer-hangmérnök munkálkodik, aki korábban többek között Nenának és Kim Wilde-nak is dolgozott. Az első album után (2021.) ripsz-ropsz érkezik a következő, még az év végére várják.
 
Úgy fest, mint egy bizarr Barbie-baba – Poppy februárban koncertezik  Budapesten

Halálosan idegesítő és addiktív – Poppy februárban Budapesten koncertezik

A furcsa (enyhe kifejezés) internetfenoménként indult Poppy az évek alatt megkerülhetetlen előadóvá vált, tavaly januárban megjelent I Disagree című lemeze, szeptemberben pedig érkezik legújabb albuma, a Flux is, melyet a budapesti közönségnek is bemutat február 6-án, az Akvárium Klubban.
 
Fotó: Horváth Ádám

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Fotó: Broadway Styleguide

Megvan a a UB40 új énekese

A közelmúltban betegsége miatt visszavonult Duncan Campbell helyét Matt Doyle amerikai színész-dalszerző vette át a brit reggae-együttesben vezető énekesként.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek