Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK) három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el. Az egyesülete a díj alapításával hagyományt kíván teremteni, és jövő év elején is át szándékozik adni az elismeréseket arra érdemes művészeknek.

Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System
Magyar vagy angol dalszöveg a menő?

A dal születése – Karácsony Jánossal

Mennyire lehet komolyan venni a lesajnált, túlértékelt vagy éppen agyonrajongott dalszövegírói műfajt? Működik-e a dalszöveg zene nélkül? Van-e egyáltalán az élőzenének még létjogosultsága? Hogyan születnek a dalszövegek?
 
Fotó: Ivan Samkov (Pexels)

Dés László zenéje, Tóth Vera hangja: dalszövegíróknak hirdettek versenyt

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.
 
 
Fotó: Clay Williams

A szövegíró nevét senki sem jegyzi meg...

Ha azt mondjuk: JON LIND – és te rávágod, Madonna, Vanessa Williams, Earth, Wind & Fire, akkor megemeljük előtted a kalapunkat, de jószerivel még a nagy sztárok zeneszerzőinek nevét sem ismerjük, max. bizonyos producerekét. Éppen ezért tisztelegjünk a most elhunyt szövegíró emléke előtt.
 
Beck Zoli, Krúbi, Lovasi Orfűn – Dalszövegíró tábor lesz júliusban

Beck Zoli, Krúbi, Lovasi Orfűn – Dalszövegíró tábor lesz júliusban

Talán akkor, amikor a koncertek, fesztiválok a maximumon pörögtek, senki sem állt meg eltűnődni azon, hogyan születik meg egy dal... Úgy vesszük észre, hogy az elmúlt hónapokban sokkal nagyobb figyelmet kapnak a dalszerzők – és ez így van jól. Most például kezdő dalszövegíróknak...
 
Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

A Blikk derítette ki, hogy a szombati díjátadón elismert Molnár Tamás olyan problémával küzdött az iskolás évei során, ami miatt nyelvtanból nem is osztályozták...
 
MTK

Egymillió forintot kap, aki megírja az MTK új indulóját!

Zeneszerzők, szövegírók, figyelem! Új csapatinduló megalkotására írt ki pályázatot az MTK vezetősége – a nyertes a dicsőségen túl bőséges anyagi juttatásban is részesül.
 
 
Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Már az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) is a tízezredik tagját regisztrálta a minap: Szenthelyi Krisztián énekművésznek Sztevanovity Zorán, az egyesület elnökségének tagja és Gyimesi László elnök adta át az ezt tanúsító plakettet.
 
Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Összesen 645 millió forintnyi jogdíj és mintegy 65 ezer magyar zenemű keresi gazdáját az Artisjusnál. Az úgynevezett függő számlán maradt, azonosítatlan művek után járó jogdíjak három év elteltével a közös kasszába kerülnének.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek