Kalandra Fül! – egyedülálló komolyzenei fesztivál kisgyerekes családoknak

Mozart, a csokigolyók sztárja – egyedülálló komolyzenei fesztivál gyerekeknek: Kalandra Fül!

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) Magyarország egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.
 
A káptalantóti Liliomkert piacra is begördül a BFZ teherautója

A káptalantóti Liliomkert piacra is begördül a BFZ teherautója

Kigördül Budapestről, és augusztus 13-15-ig a Balaton északi partján jár-kel a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója. A világhírű zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak, hogy rövid koncerteken szórakoztassák a nyaralókat, akik az új évadra...
 
 
Fotó: Ezüst Nyár Zenekar/FB

Hol van már az ezüst nyár...?

Csillebércen. Vasárnap ad koncertet a Budai Szabadtéri Színházban az Ezüst Nyár zenekar.
 
Most egy lokomotívot tolnak – Presser Gáborral és Karácsony Jánossal turnézik a Csík zenekar

Most egy lokomotívot tolnak – Presser Gáborral és Karácsony Jánossal turnézik a Csík zenekar

Huszonhárom állomásos turnéra indul július 17-én a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A koncertsorozat az LGT dalaira készült feldolgozásokat mutatja be, amelyek az 50 éves Locomotiv GT két tagjával tavaly közös lemezen jelentek meg tavaly.
 
Fotó: UB40

The show must go on: új énekest kell keresnie a UB 40-nek

2019-ben járt a formáció legutóbb Magyarországon, a VeszprémFesten adtak fergeteges koncertet. Az MTI adta hírül, hogy visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell, az együttes énekese, így a brit reggae-pop bandának új énekest kell keresnie.
 
Fotó: BFZ

Teherautóról zenélt a Fesztiválzenekar

Szerdán és pénteken a belvárosban és Újlipótvárosban bukkant fel a zenélő autó. A Budapesti Fesztiválzenekar a mobil utcazenélés mellett ismét országszerte fellép: templomokban, zsinagógákban adnak ingyenes koncertet.
 
 
Fotó: BFZ

BFZ: Ingyenes családi nap az Aquincumi Múzeumban

Ingyenes családi napot rendez a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) június 12-én a budapesti Aquincumi Múzeumban – óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal.
 
Kocsis Zoltánra emlékezik a zongoraművész születésnapján a Budafoki Dohnányi Zenekar

Kocsis Zoltánra emlékezik a zongoraművész születésnapján a Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar is csatlakozott a kezdeményezéshez: egy dedikáltan az alkalomra összeállított online koncerttel a Megérthető zene sorozat részeként Bartók A csodálatos mandarin című szvitjével kívánnak emlékezni és tisztelegni Kocsis Zoltán előtt.
 
Cziffra György (1958.)

Közönség előtt rendezik a Cziffra fesztivál Bárestjét

A MOMkult lokállá alakított színháztermében – immáron közönség előtt – június 10-én este tartják meg a Cziffra Fesztivál hagyományos Bárestjét. A hangulatért Sárközy Lajos és zenekara és a Hot Jazz Band felel.
 
Ingyenes koncertet ad a koronavírus áldozatai emlékére a Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes koncerttel emlékezik a koronavírus áldozataira a Budapesti Fesztiválzenekar

A lezárás utáni első nyilvános koncertjén a koronavírus-járványban elhunytakra emlékezik a Budapesti Fesztiválzenekar: a május 26-i ingyenes hangversenyre az áldozatok szeretteit várják.
 
Fotó: Művészetek Völgye/FB

Kapolcson már fellép a Quimby

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.
 
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar/FB

Mennyire komoly a komolyzene?

A Brain Bar Mi a kérdés? című podcast műsorának második epizódjában Hámori Máté Liszt-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője megdönti azokat a sztereotípiákat, amelyek a komolyzene irányzatát érik.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek