Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK) három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el. Az egyesülete a díj alapításával hagyományt kíván teremteni, és jövő év elején is át szándékozik adni az elismeréseket arra érdemes művészeknek.

Díjat kapott a SZERZŐK-től Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System
Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Október 14-én este hétkor az ARSO-székházban a kortárs zene kerül tehát terítékre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának első interaktív koncertjén a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg közönség.
 
Fotó: BFZ/FB

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.
 
 
Fotó: pexels

Nemzetközi filmzeneszerző verseny indult – Hrutka Róbert a zsűriben

Immár második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt, amely a filmzenei felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, az Inspired Symphony és a Pannónia Stúdió közös kezdeményezése.
 
MTK

Egymillió forintot kap, aki megírja az MTK új indulóját!

Zeneszerzők, szövegírók, figyelem! Új csapatinduló megalkotására írt ki pályázatot az MTK vezetősége – a nyertes a dicsőségen túl bőséges anyagi juttatásban is részesül.
 
Artisjus

Egy program, ami jó az alkotóknak, a hallgatóknak – és az üzleteknek is

2019-ben 36,8 ezer hazai üzlet és vendéglátóhely használt háttérgépzenét vendégei szórakoztatására, cserébe pedig jogdíjat fizetett a zenei alkotóknak. Nem mindegy azonban, hogy mi szól és hogyan: a jól megválasztott háttérzene pozitívan hat az üzlet forgalmára, árbevételére...
 
Egy kocka a filmből

Amerikai komponista nyerte a magyar filmzeneszerző versenyt

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Pannónia Stúdió nemzetközi versenyt hirdetett, amelyben a résztvevő zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című magyar filmjének hat perces részletére kellett filmzenét komponálni. Az első helyezett az amerikai Michael Simon lett, mögötte...
 
 
Fotó: GRAMMY.com

Elhunyt a Hair zeneszerzője

89 éves korában meghalt Galt MacDermot Grammy- és Tony-díjas zeneszerző – közölte a Pitchfork értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A hírt MacDermot unokája közölte.
 
A profi megmutatja, hogy kell filmzenét írnod!

A profi megmutatja, hogy kell filmzenét írnod!

Nemzetközi filmzeneszerző versenyt hirdet a tavaly újranyitott Pannónia Stúdió a Magyar Virtuózok és az Inspired Selection magyar zenész katalógus közreműködésével.
 
Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Már az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) is a tízezredik tagját regisztrálta a minap: Szenthelyi Krisztián énekművésznek Sztevanovity Zorán, az egyesület elnökségének tagja és Gyimesi László elnök adta át az ezt tanúsító plakettet.
 
Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Összesen 645 millió forintnyi jogdíj és mintegy 65 ezer magyar zenemű keresi gazdáját az Artisjusnál. Az úgynevezett függő számlán maradt, azonosítatlan művek után járó jogdíjak három év elteltével a közös kasszába kerülnének.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek