Két nagyszínpad és Zenélő Busz is lesz az idei Művészetek Völgye fesztiválon

A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja most újabb fellépőket tett közzé.

Azt nem tudjuk, hogy pont ez a jármű lesz-e, de azt ifjabbak kedvéért: ilyen a 311-es (Közlekedési Múzeum)
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest PArkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan igen: július 1-jén lép fel a Budapest Parkban.
 
Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Pályázatot hirdet zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán.
 
 
 Fotó: Stacie Hess

Harmadszor is feloszlik a Rage Against the Machine – úgy tűnik, ez már végleges

A Telex adta hírül, hogy a zenekar dobosa, Brad Wilk írt az Instagramon megírta: a zenekar már biztosan nem fog többet élőben fellépni.
 
Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

A Hangfoglaló Program minden évben élőben meghallgat együtteseket, és az alapján dönt a támogatásukról. Idén tizenöt formáció fog 2,5 és 4 millió forint közötti összeget kapni.
 
A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető...
 
No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza!

No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza és egy csomó remek zenekar

Nyárzáró zeneünnepként rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legfontosabb világzenei programját, amely a térség sokszínű arcát mutatja be. A műfajokban és a jellegzetes balkáni életérzésben gazdag BALKAN:MOST Fesztivál szeptember 7-9. között...
 
 
Fotó: José Luis Reveles/Pexels

Hangfoglaló: Immár 4 millió forintos támogatásra pályázhattak az induló előadók

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is – írja a Dalszerző.
 
Bajba került a a Placebo Olaszországban

Bajba került a Placebo Olaszországban

Az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni rágalmazás miatt bepereli Brian Molkót, a Placebo énekesét, miután fasisztának és rasszistának nevezte őt egy koncerten Torinóban – írja lapértesülésre hivatkozva a Telex.
 
Fotó: Margitszigeti Zenélő Szökőkút/FB

Önök kérték – a margitszigeti szökőkút ettől a héttől kezdve lejátssza

Mint ahogy arra mi is buzdítottunk mindenkit, a leendő közönség szavazással dönthette el, hogy mely dalok szóljanak és melyek ne szóljanak a margitszigeti zenélő szökőkút műsorán. A héten elindult a szökőkút-feszt :)
 
Fotó: Primavera/FB

Ez lesz az első európai, egész hétvégés fesztivál streaming: Primavera Sound

Élőben közvetíti a Primavera Sound fesztivált az Amazon. A rajongók a világ bármely pontjáról nézhetik a koncerteket, interjúkat, melyek során a kulisszák mögé is bepillanthatnak majd.
 
Két zenekarral rövidesen kevesebb lesz

Két zenekarral rövidesen kevesebb lesz

27 év után feloszlik a Sum 41 zenekar és tíz év együtt töltött idő után befejezik az együtt zenélést a magyar Cloud 9+ zenekar tagjai.
 
Fotó: Lengyel Intézet

Zenélő okospadot kapott ajándékba Budapest

Zenélő okospadot ajándékozott a Lengyel Intézet Budapestnek: az utcai bútor Farkas Gábor zongoraművész előadásában Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveit játssza a Városligetben.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek