Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

A "Természetre hangolva" sorozatról már írtunk (link a cikk végén), a koncertek során könnyűzenei formációk szólaltak meg a Veszprém-Bakony-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein.

Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában
MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

MOME X MZH: Intermezzo Fesztivál

Idén már másodjára valósul meg a MOME és Magyar Zene Háza kollaborációjaként a kétnapos Intermezzo Fesztivál, amit diákok szerveznek – nem csak – diákoknak, hogy közösséget teremtsenek a zene és dizájnszemlélet mentén.
 
 Pillanatkép a júniusi 24-i koncertről (Természetre hangolva/FB)

Bányató, arborétum, kőkráter – koncertek a természetre hangolva

A Veszprém-Balaton 2023 EKF Kulturális és művészeti pályázati projekt keretein belül valósulhat meg a Természetre hangolva akusztikus koncertsorozat – májusban kezdődött és egészen szeptemberig tart.
 
 
Még nem úszott el teljesen a Nirvana-baba keresete

Elúszott az egykori Nirvana-baba kártérítési pénze

A bíróság ismételten elutasította Spencer Elden (31) tavaly nyáron benyújtott keresetét. A férfi idén egyszer már bukta az ügyet, több kísérlete pedig nem is lehet, mert még egyszer nem nyújthatja be a keresetet – írja a Telex.
 
Fotó: Sziget

Közeleg a Sziget, küszöbön a szeretet forradalma

Egy hónap sincs már hátra, és két év kihagyás után indul a Sziget– start augusztus 10-én.
 
Fotó: Magyar Rádió Gyermekkórusa

Palántákat várnak a Magyar Rádió Gyermekkórusába

Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23., a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4.
 
A hála jegyre váltható: most mi adunk az egészségügyi dolgozóknak!

A hála jegyre váltható: most mi adunk az egészségügyi dolgozóknak!

Most mi adunk címmel komolyzenével és értékes ajándékkal szeretnék megköszönni azt a hihetetlen erőfeszítést, aminek tanúja lehettünk a nővérek, ápolók és gondozók részéről a járvány tombolásának idején. Nekik teszi lehetővé az ingyenes részvételt egy felejthetetlen estén...
 
 
A fiatal Audiopoetat Misi unokaöccse, Belényi Miklós alakítja

Egy komplett gyerekkórus énekel az Audiopoeta új videójában

Ráadásul nem is akárkik: a Belényi Mihály nevével fémjelzett formáció legújabb dalának refrénjében a Magyar Rádió gyermekkórusa énekel.
 
Mire 2025-ben megnyílik a futurisztikus kinézetű varsói Sinfonia Concert Hall, addigra talán mehet a telt ház is...

Kinyitnak a koncerttermek Lengyelországban

Február 12-től egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, valamint szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák is.
 
HUha: Mongólia ezüstpénzt veretett a leghíresebb zenekara tiszteletére

HUha: Mongólia ezüstpénzt veretett a metálzenekar tiszteletére

Sőt: aranyat is. Mongólia azzal tisztelte meg legismertebb folk-metal együttesét, a The HU-t, hogy egy különleges Bank of Mongolia emlékezüst- és aranyérmét bocsájtott ki, amelyen az immáron világhírre szert tevő Ulan Bator-i kvartett látható.
 
A Kistehén rábólintott

Visszatér a Kistehén!

Egyelőre nem a Sziget fesztivál kabalafigurájaként – a legborúsabb előrejelzések szerint egyelőre még veszélyben vannak a 2021-es fesztiválok, hanem a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő petíciójának arcaként. A most induló Bólints rá! kampány keretében a Kistehén a...
 
Lájk-érméket gyűjtneke az utcazenészek – 1 millió a tét Egerben

Lájk-érméket gyűjtenek az utcazenészek – 1 millió a tét Egerben

A hétvégén közel 30, belvárosban kijelölt ponton bukkanhatnak fel a zenészek Egerben – a közönség szórakoztatása és a zenélés öröme mellett más tétje is van a fesztiválnak: egymillió forint a fődíj.
 
Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a...
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek