50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

2021/03/18  ·     ·  koncert.hu

Egy 2013-as fotó kapott gellert a Facebookon. Hogy miért pont most kezdett el keringeni, ki tudja, a közösségi oldalaknak vannak rejtett törvényszerűségei... Azért elmeséljük, mi ez, mert ennyi év távlatából is egy szerethető történet.

50 évig senki nem hitt nekik – Ringo Starr bizonyítékot szolgáltatott

Képzeld el, hogy a gimis osztálytársaid ellógnak a suliból, hogy elmenjenek egy Beatles-koncertre. Amikor visszajönnek, elmondják, hogy nem jutottak ugyan be, de az egyik gombafej lefotózta őket. Mit mondasz nekik? Szerintünk semmit, mert a sztorijuk még egy mondatot sem ér meg... :)

1964-et írunk, a helyszín New Jersey. Norbe Gary Van Deursen, Suzanne Rayot, Charlie Schwartz, Bob Toth (vajon magyar származású?) és Matt Blender kihagyva a sulit bepattantak valamelyikük vagy valamelyikük faterja Chevro Impalájába, hogy eljussanak a Beatles első amerikai koncertjének egyikére – jegyük persze egy darab sem. A városban dugó volt, araszolgatott a kocsisor – mellettük éppen egy temetési menet próbált előrébb jutni.

Gondolták ők.

Azonban a szomszédos autó egyik utasa lehúzta az ablakot – ekkor derült ki, hogy a Beatlest szállító konvoj egyik kocsija mellett ácsorognak! De még nincs vége: Ringo Starr – aki már akkor a fotózás szerelmese volt – lekapta őket a masinájával. A koncertre végül nem jutottak be, de ez a pillanat beleégett a retinájukba, még akkor is, ha a többiek nehezen vagy egyáltalán nem hittek nekik.

És jön a hollywoodi filmbe illő fordulat: Ringonak megjelent egy fotóalbuma, amelyben szerepelt ez a fotó, és az USA Today című lap vadászatot indított a szereplők után. Rájuk is bukkantak, s pár hónapra rá az egykori gimnazisták lehetőséget kaptak arra, hogy találkozhassanak a "fotóssal" – sajnos, már csak öten, mert Matt 2011-ben elhunyt.

S ha már összejöttek, elkészítették a fotó aktuális változatát. Nem, ne kérdezzétek, hogy miért vannak ugyanannyian az új képen, ha az egyikük már nem él, ezek azok a részletek, amelyek fölött lazán elsiklanak a kedves kollégák, így mi sem tudjuk meg soha.

Az egykori diákok azt is elmesélték, hogy az eset után 3 napra felfüggesztették őket a lógásért (...), de úgy gondoljuk, ez a dolog bőven megérte :)

via TODAY

Ha valaki jó kis sztorikat akar olvasni, például arról, hogy ki találkozott Mick Jaggerrel a villamoson és ki nem láthatta soha a Beatlest, mert az anyukája nem engedte el a koncerte, ide kattintva megteheti.

 

 

 

Beatles, Ringo Starr, fotó, gimnazisták, New Jersey

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek