Gombóc Artúrnak szeretettel: Féltucat dal a csokoládé világnapjára

2017. július 11.  ·     ·  Juhász Vali

A csokit mindenki szereti. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ma van a Csokoládé egyik világnapja. Ha ugyanis valaki utánanéz, akkor más napokat is talál, amikor a lelkes csokirajongók kedvencüket ünnepelhetik. A mai, július 11-i csokinapot állítólag 1995-ben tartották először, Franciaországban. És mi ezennel meg is ünnepeljük - zenével.

Gombóc Artúrnak szeretettel: Féltucat dal a csokoládé világnapjára

Hollós Ilona: Csokoládé

Kezdjük egy klasszikussal. Aki ennek nem tudja a szövegét, az vagy újszülött és még Marót Vikitől se hallotta, vagy nem volt otthon 78-as lemezt lejátszó berendezésük. Vagy egyszerűen még nem hallotta. Érdemes meghallgatni, hogy milyen az, ha nincs autotune, csak a "sima", tiszta, eredeti ÉNEKLÉS. Próbálja bárki utána csinálni!


1975: Chocolate

A manchesteri indie banda egyik legsikeresebb dala lett ez, az ikonikus fekete-fehér videoklippel be is futtatta őket. 2014-ben a Szigeten is felléptek. Aztán később elvesztették eredetiségüket, kicsit túl sok lett a dalaikban a koppintás.

 

Kylie Minogue: Chocolate

Egy méltán elfeledett Kylie-dal 2003-ból, neki van pár ilyen (például olyan is, amit visszautasított, aztán más csinált belőle világsikert). Pedig ennek még videoklipje is van és a legjobb benne, hogy a csokiról szól (amúgy nem, mert inkább a szerelemről).

 

Babymetal: Gimme chocolate

Ez a banda három a kislányból áll, akik metálzenére énekelnek iskoláslány-ruhában és -hangon valamit. Egyébként a zenei alap tök jópofa. Miután japánul van, az angol címéből arra következtetünk, hogy csajszik csokit szeretnének.

 

Bëlga: Csoki

Ha valami igaziból a csokiról szól, az a 2005-ben, a híres dupla lemez (Zsolti a béka - Bokorpuszta) gyerek-kompatibilis részén megjelent édibédi dalocska, amiben kerek-szögletes-lyukas-celofános és mindenféle csokiról szó van. Még szerencse, hogy megírták ezt ellensúlynak, mivel az album másik - felnőtteknek szóló - részére tették az Egy-két-há kezdetű örökzöldet.


 


Hot Chocolate: Sexy Thing

Kakkuktojás, de mégsem. Több okból is a csokoládé a főszereplő: a zenekar neve, az énekes fiú (Errol Brown), akinek még a neve is a csokira emlékeztet. És az a hamisítatlan fekete funky, amit annyira szeretünk sokan. Ez a nóta ráadásul több virágzást is megért, a nyolcvanas években újra a diszkók egyik legmenőbb dala volt. Óh, jaj, hol vannak azok a jó kis diszkók, ahol nem a ciki zenékre kellett táncolni, hanem a legjobb funkyra és jobbfajta diszkóra és popra (a kérdés költői)...
 

 

Szólj hozzá!


D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos októberben új, Minden, ami volt … minden, ami lesz című szóló albumával lép a MoMKult színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

A Rockbook számol be arról, hogy november 26-án jelenik meg a The ABCs Of Metallica című könyv.

Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra

Vasárnap véget ért a 12. Campus Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek