Neoton 1000

Gombóc Artúrnak szeretettel: Féltucat dal a csokoládé világnapjára

2017/07/11  ·     ·  Juhász Vali

A csokit mindenki szereti. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ma van a Csokoládé egyik világnapja. Ha ugyanis valaki utánanéz, akkor más napokat is talál, amikor a lelkes csokirajongók kedvencüket ünnepelhetik. A mai, július 11-i csokinapot állítólag 1995-ben tartották először, Franciaországban. És mi ezennel meg is ünnepeljük - zenével.

Gombóc Artúrnak szeretettel: Féltucat dal a csokoládé világnapjára

Hollós Ilona: Csokoládé

Kezdjük egy klasszikussal. Aki ennek nem tudja a szövegét, az vagy újszülött és még Marót Vikitől se hallotta, vagy nem volt otthon 78-as lemezt lejátszó berendezésük. Vagy egyszerűen még nem hallotta. Érdemes meghallgatni, hogy milyen az, ha nincs autotune, csak a "sima", tiszta, eredeti ÉNEKLÉS. Próbálja bárki utána csinálni!


1975: Chocolate

A manchesteri indie banda egyik legsikeresebb dala lett ez, az ikonikus fekete-fehér videoklippel be is futtatta őket. 2014-ben a Szigeten is felléptek. Aztán később elvesztették eredetiségüket, kicsit túl sok lett a dalaikban a koppintás.

 

Kylie Minogue: Chocolate

Egy méltán elfeledett Kylie-dal 2003-ból, neki van pár ilyen (például olyan is, amit visszautasított, aztán más csinált belőle világsikert). Pedig ennek még videoklipje is van és a legjobb benne, hogy a csokiról szól (amúgy nem, mert inkább a szerelemről).

 

Babymetal: Gimme chocolate

Ez a banda három a kislányból áll, akik metálzenére énekelnek iskoláslány-ruhában és -hangon valamit. Egyébként a zenei alap tök jópofa. Miután japánul van, az angol címéből arra következtetünk, hogy csajszik csokit szeretnének.

 

Bëlga: Csoki

Ha valami igaziból a csokiról szól, az a 2005-ben, a híres dupla lemez (Zsolti a béka - Bokorpuszta) gyerek-kompatibilis részén megjelent édibédi dalocska, amiben kerek-szögletes-lyukas-celofános és mindenféle csokiról szó van. Még szerencse, hogy megírták ezt ellensúlynak, mivel az album másik - felnőtteknek szóló - részére tették az Egy-két-há kezdetű örökzöldet.


 


Hot Chocolate: Sexy Thing

Kakkuktojás, de mégsem. Több okból is a csokoládé a főszereplő: a zenekar neve, az énekes fiú (Errol Brown), akinek még a neve is a csokira emlékeztet. És az a hamisítatlan fekete funky, amit annyira szeretünk sokan. Ez a nóta ráadásul több virágzást is megért, a nyolcvanas években újra a diszkók egyik legmenőbb dala volt. Óh, jaj, hol vannak azok a jó kis diszkók, ahol nem a ciki zenékre kellett táncolni, hanem a legjobb funkyra és jobbfajta diszkóra és popra (a kérdés költői)...
 

 

Szólj hozzá!


Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok...

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.

Szünetet tart a Quimby, Kiss Tibi terápiára vonult

Erről a Facebookon értesítették a közönségüket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek