Fotó: cottonbro studio/Pexels

Vigyétek el lassúzni, avagy ünnepi zenei ügyelet az A38-on

A két ünnep között is folytatódnak a koncertek és bulik az A38 Hajón.
 
Idei utolsó bulijára készül a The Trousers

Idei utolsó bulijára készül a The Trousers

Budapesten búcsúzik el a 2023-as évtől a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers.
 
 
A rejtélyes mexikói banda Budapest felé veszi az irányt

A rejtélyes mexikói banda Budapest felé veszi az irányt

A Brujeria tavalyi telt házas bulija után új, minden eddiginél brutálisabb lemezével tér vissza Budapestre
 
Fotó: Bikali Sándor

Dupla Nirvana-jubileum a két ünnep között az Instantban

A Lugosi Dani és Takács Vilkó nevével fémjelzett Nirvana tribute zenekar dupla koncertet ad Budapest belvárosában. Az egyik egy hangos koncert lesz, amivel az In Utero című lemez megjelenésének 30. évfordulójára emlékeznek. A másik egy akusztikus est, ahol a legendás Unplugged in New York...
 
A bécsi Stephansdom orgonistája játszik karácsonykor Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság idén is orgonaszóval ünnepli a karácsonyt

2023. december 26-án a bécsi Stephansdom – Szent István-székesegyház – orgonaművésze, Konstantin Reymaier idézi meg játékával a karácsony békéjét és meghittségét a pannonhalmi Szent Márton-bazilika ősi falai között.
 
Fotó: Komroczki Dia

Új dal fúvósokkal, új lemez, táncos évzáró buli – rápörgött az év végére a Góbé

A Góbé 15 – Müpa Live lemez december 15-én jelent meg, immáron a második dalt mutatták be erről a lemezről, a zenekar pedig az évet a Gödör Klubban zárja december 20-án, ahol először lehet kézbe venni a koncertlemezt bakeliten, a fellépés után pedig közös táncház veszi kezdetét.
 
 
Lord évzáró nagykoncert – 2023. 12. 30., Gödöllő

Lord évzáró nagykoncert – 2023. 12. 30., Gödöllő

Pohl Mihály és csapata lendületes, szenvedélyes, elhivatott magyar rocknótái az idei szilveszter előestéjén, december 30-án is felcsendülnek majd, ezúttal a fővároshoz közeli Gödöllő legnagyobb koncerthelyszínén, az Egyetemi Sportcsarnokban.
 
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán (1972.)

Csak egy tánc volt – de százerek ragadtak tollat annak idején Szécsi Pál miatt

Az egykori Népstadiont, azaz a Puskás Ferenc Arénát manapság két esemény tuti, hogy púposra tudja tölteni: ha Szoboszlaiék itt játsszák mondjuk az EB selejtezőt, illetve, ha Azahriah hirdet ide koncertet, akár hármat is egymás után... De vajon ki lett volna képes ilyen teljesítményre a...
 
Budapesten zárja az évet a Decadancer

Budapesten zárja az évet a Decadancer

Az elsősorban post-wave stílusban mozgó csapatot a rock, a pop és az elektronikus zene sokszínűsége is inspirálja, ezek az izgalmas hatások pedig mind a dalokban, mind a koncerteken megjelennek. Ebben az évben kaptak egy pompás lehetőséget a szélesebb közönség előtti bemutatkozásra: a...
 
Jön, jön, jön a Tribute Maraton

Ismét jön, jön, jön a Tribute Maraton (winter edition)

Ezúttal a Turbinába költözik be az ország legnagyobb tribute fesztiválja január 4-6. között. Két színpadon, három napon keresztül 18 zenekar lép fel, köztük Metallica, Linkin Park, Green Day, Rammstein, Red Hot Chili Peppers és Limp Bizkit tribute is.
 
Kelta punktól lesz hangos a Park – érkezik a Dropkick Murphys

Hozzák a rózsás tetkót – érkezik a Dropkick Murphys

A csapat a műfaji korlátokat még hírből sem ismeri... Kelta gyökerekkel átszőtt punk rock zenéjük ráadásul élőben még vadabb, mint amire bárki számítana. Június 11-én szinte napra pontosan 10 év után újra a Budapest Parkban állnak színpadra.
 
Fotókredit: Shindov

Five Finger Death Punch: 2024. július 9., Barba Negra

A többszörös platinalemezes hard rock banda éppen befejezte 2023-as amerikai stadionturnéját a Metallicaval, és máris bejelentették, hogy a zenekar 2024-ben visszatér. 2024 májusa és júliusa között Európa 20 országába elviszik az Afterlife című legújabb albumukat és a zenekar összes...
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek