Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

2020/07/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott valami zenélés...

Fotók: Esernyős

Egészen augusztus 15-ig, minden hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órától az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyütteseinek Térzene koncertsorozata látható és hallható a Fő téren.

Klasszikus és kortárs művek, filmzenék, slágerek és tradicionális afrikai zene is felcsendül vonós, fúvós és ütőhangszeres formációk előadásában.

A soron következő koncert július 14-én kedden, tehát éppen ma lesz 18:00-ai kezdettel.

Ez alkalommal az ÓDZ Harsonakvartettje fog játszani.
Tagjai: Ritter Csaba, Angyal János, Nagy Viktor Dániel (harsona), Lukács Gergely (tuba).

Műsor:

Francesco Sponga: Arie Francese Seconda (arr.: Kurt Sturzenegger)
Michael Praetorius: Franzosiche Tanze
Haydn: Teremtés – részlet (arr.: Donald G. Miller)
Mozart: Ave verum corpus
Wagner: Bevonulási induló (arr.: William G. Rose)
John Philip Songa: Washington Post March (arr.: David Sabourin)
Henri Wanzini: The Pink Panther (arr.: Jay Krush)
Fred Ebb–John Kander: New York, New York (arr.: Robert Elkjer)

S itt még nincs vége a zenés programnak mára, mert a Fő téri "kertmoziban" ma este 9-től a Mamma mia! második részét fogják vetíteni.

Holnap, tehát július 15-én este hattól a Terasz Live program keretén belül a 16 húr projekt zenél majd. A trió zenei küldetése, hogy közönségbarát jazz muzsikát játsszon, akár népdalok és népszerű pop slágerek egyéni, szabadabb, improvizációra épülő interpretációjával. A jazz örökzöldek, swingek és latin bossa novák mellett felcsendülnek feldolgozások pl. Sting, Jimmy Hendrix és Steve Wonder vagy Lionel Richie szerzeményeiből, de hallhatóak lesznek magyar népdalok és filmslágerek is a trió hangszerelésében. A zenekar közvetlen, gyakran interaktív, akusztikus előadásmódjának köszönhetően igazi oldott, szabad jazzklub hangulatra számíthat a közönség.

A felállás: Zonda Igor (nem mellesleg aszerk. gyerekének egykori gyermekorvosa :) ) – akusztikus gitár, Leitner Mátyás – jazz gitár, Káldi Tamás – nagybőgő.

És még mindig nincs vége: az Esernyős előtt a Fő téren kéthetente, szerdánként DJ szórakoztatja az egybegyűlteket.

 

 

 

Óbudai Danubia Zenekar, Térzene, Esernyős, Óbuda, minikoncert

 

 

Szólj hozzá!


Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palau Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.

Mekkora esélye van egy induló party zenekarnak jelen pillanatban?

Bátran kijelenthetjük: nulla. Kivéve persze, ha olyan támogatója akad, aki kitart mellette, amíg a helyzet jobbra nem fordul. Még jóval a Nagy Víruspara előtt írtak ki egy felhívást, és nem volt mit tenni, be kellett fejezni a projektet: a második hullám kellős közepén megalakult a Jägermeister Brass Band.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek