Visszatér Mihály Tamás az Omegába?

2019/10/30  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A napokban Benkő László és Molnár György a Blikk Sztárchat vendégei voltak. Duettben válaszolgattak a hozzájuk érkező felvetésekre: végigolvasva a cikket, az olvasók sokkal érdekesebb kérdéseket tettek fel, mint amilyen információkkal a bulvár bombázni szokta olvasótáborát. Érdemes megtartani ezt a csatornát.

Fotó: Omega/FB

A feketeöves Omega-rajongókat anno – finoman szólva – meglepte, hogy az arénás 55. szülinapon nem volt ott Mihály Tamás. Hozzánk is érkezett akkor egy levél, közöltük is oldalunkon.

A konfiktus rövidített változatát is leírtuk, akkori mondanivalónkat azzal egészítenénk ki, hogy Kóbor János később cáfolta, hogy ő a médián keresztül üzent volna zenésztársának... Ebben a cikkben idéztünk egy kommentet, csak a végét illesztjük ide:

"Az Isten szerelmére ....vegyétek már fel légy szíves kölcsönösen azt a rohadt telefont, üljetek le, beszéljétek ki magatokat! Ne ez a rohadt pénz, emberi butaság akadályozza meg azon dicsőséges pálya végét amit ezidáig közösen megtettetek!
Szerintem józanul mindenki ezt várja Tőletek!"

Nos, bármennyire is szerették volna a rajongók a régi, teljes zenekart látni, 2017-ben nem volt ott az Arénában Mihály Tamás, és azóta sem lépett fel az Omegával. A most feltett kérdésre, miszerint rendeződött-e az együttes és Mihály vitája és várható-e az, hogy a gitáros visszatér az együttesbe, így válaszoltak a Blikk Chaten:

Molnár: Stagnál ez a dolog.

Benkő: De nem kizárt egyáltalán, hogy jön. A kapcsolat megvan valamelyest közöttünk. Azt hiszem, hogy ez kicsit másként kapott a közönség felé hírt, mint ami közöttünk van. Ezt majd az idő eldönti. 

Fogadatlan prókátorként csak annyit jegyeznénk meg, hogy ha egy zenekaron belül konfliktus van, és ez a konfliktus érinti az egész családot (zenekar+rajongótábor), akkor érdemes kiállni és megnyilatkozni – FB-on, médián keresztül üzengetni egymásnak – csak olaj a tűzre. Főleg abban az esetben, amikor a rajongók több mint 50 éven át követik figyelemmel kedvencüket. A tisztelet kétirányú. Nem beszélve arról, hogy ha erősen lukas az információháló, akkor az újságírók mepróbálják azt összefoltozgatni, hol logikusnak tűnő következtetésekkel, hol nagyot durranó szencációkkal.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e új lemez, Molnár György azt felelte, hogy szerinte nincs szükség rá, hiszen a Rolling Stones-tól is azt várja az ember, hogy a régi, nagy számait játssza egy koncerten... Hogy meddig lesz Omega, arra a rövid és tömör válasz: ameddig a közönséget érdekli. A hosszabb verzióban Benkő László arról beszélt, hogy mennyire nehéz elmenni egy-egy zenész kortársuk temetésére, de hogy el kell fogadni: az élet véges...

Mindketten megbirkóztak a rákkal, Klárit  – Miskolcról – az érdekelte, hogy vajon a "félsz"-szel, ami ilyenkor önkéntelenül beleivódik az emberbe, miként tudnak megküzdeni.

"Én megszoktam, hogy alárendelem magam az orvos döntésének, tehát a segítségnek. Ha elkezdek hisztizni és játszani az eszem, elvonom a szakember figyelmét arról, ami miatt hozzá fordultam..." – felelte Benkő, míg Elefánt így vélekedett:

"Két típusú ember van. Az egyik, ha megtudja, hogy másnap meghal, elmegy eszik, iszik. A másik számba veszi, mit nem végzett el. Azaz célt talál az utolsó percig, hiszen az élet arra való, hogy célt találj és azokat megvalósítsd, nem arra, hogy eltékozold."

Még több kérdés még több válasszal a forrásoldalon.

Elefánt egyébként szeptemberben volt 70 éves. Ez alkalomból a GrundRecords "megajándékozta" egy maxi CD-vel, ami frissen elkészült 2 dalát tartalmazza.

Ami meg az Omegát illeti, a következő nagy dobásuk ismét az Arénában lesz: 2019. november 8-án a Nazareth vendégeskedésével adnak nagyszabású koncertet.

Omega, Benkő László, Molnár György, Mihály Tamás, Aréna, koncert, Nazareth

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek