A hanyatló Nyugaton erre használják a világ egyik leghíresebb fesztiváljának kivetítőit

2019/07/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem mondunk semmit, először nézzétek meg a 444.hu által felfedezett videót – nem rövid, csaknem negyedóra...

A hanyatló Nyugaton erre használják a világ egyik leghíresebb fesztiváljának kivetítőit

 

Azt már márciusban megírtuk, hogy egymillió plasztikpalack helyett csaknem nulla lesz az idei Glastonburyn – most, hogy vége, elmondhatjuk, hogy ez volt az első olyan gigabuli, amely szinte teljesen kiiktatta a műanyag palackokat: a színfalak mögött, a felvonulási területeken vagy az öltözőkben sem volt nyomuk.

Ezt köszönte meg a mintegy 200 ezer fesztiválozónak Sir David Attenborough a Glastonbury utolsó napján. A kivetítőkön a BBC idei természetdokujának, a One Planet: Seven Worlds képei voltak láthatók. (A hétrészes sorozat minden epizódja egy-egy kontinensről szól majd.) A lélegzetelállító természetfilmből, amelynek ismét David Attenborough a narrátora, nem olyan vágóképeket küldtek ki a gigavásznakra, amelyek éhségtől ődöngő, csontsovány állatokat mutattak be, melyeknek az ember elveszi/teleszemeteli a természetes élőhelyét, inkább megrendítően szép kockákat választottak ki, megmutatva, mi az, amit – egyre rémületesebb létfelfogásunknak köszönhetően – a továbbiakban elveszthetünk

Mondhatnánk azt, hogy Attenborough "fellépését" végigtombolta a közönség meg minden, de ti is megnézhetitek: ez így ebben a formában nem igaz, ráadásul, aki járt fesztiválon, az tudja, hogy gyak. bárki a nagyszínpadra léphet, már az ottléte kiváltja az ovációt.

Inkább az volt a megható, amikor az a rengeteg ember ott állt, szinte csendben. És a headlinerek helyett pár percig a bálnákat nézték és hallgatták... Bár a zenei illusztráció sem akárkitől származik: a sorozatnak Hans Zimmer a zeneszerzője.

Talán ez a közjáték és Sir David Attenborough többször elhangzott THANK YOU!-ja kissé megvigasztalta azokat, akik elégedetlenségüknek adtak hangot a közösségi médiában amiatt, hogy sorba kellett állni az ivóvízért, de lássuk be: 30 perc nem akkora veszteség ahhoz képest, amit például az óceánok műanyaggal szennyezése okoz.

Vagyunk annyira naivak, hogy azt hisszük, e között a 200 ezer ember között akadnak majd azért szép számmal olyanok, akik emiatt a negyedóra miatt nem fogják a továbbiakban műanyaggal teleszemetelni a környezetüket.

Szóval, erre is lehet azokat  a kivetítőket használni.

A 444.hu cikke itt olvasható

Glastonbury, fesztivál, környezetvédelem, David Attenborough

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek