A Parno Graszt is fellép az Adria legszebb szigetfesztiválján

2020/06/24  ·   Fesztivál   ·  mmi

Már előre irigykedünk azokra, akik a Goulash Disko Festivallal zárják az idei, fesztivál-szempontból kissé csonka nyarat: az Adria egyik legszebb szigetén, konkrétan a tengerparton partizhatnak hat napon keresztül – idén a fellépők között ott lesz a Parno Graszt is. Rossz hír, hogy a fesztiválra pár napja minden jegy elfogyott.

A Parno Graszt is fellép az Adria legszebb szigetfesztiválján

Elfogultságot kell bejelentenünk: aszerk. egyszerűen imádja Vis szigetét, azon belül Komiza városkát – ahová a fesztivált is szervezik. Többször járt az Adria eme legtávolabbi halászfalujában, s akár "gyalog", akár hajóval érkezett, a sziget mindig a leggyönyörűbb arcát mutatta. Még akkor is, amikor a vihar a horgonyon táncoltatta a vitorlást. Így feltehetően bármilyen fesztivált rendeznének ott – azért vannak bizonyos határok –, mindegyikről lelkesen szólna. De hát tessenek megnézni ezt a fotót... (Jó, ez bárhol készülhetne az Adrián, de talán elhiszik, hogy Visnek különleges hangulata van. Nem véletlen, hogy a Mamma Mia 2. forgatásának helyszínéül választották.)

Amellett, hogy legendás 6 napos partiként ismerik, a Goulash Disko egy közösségi finanszírozású, 100% -ig független és szponzormentes fesztivál, amely idén alapvetően szeptember 9. és 12. között zajlik, de meghosszabbítják a 0. nap tradicionális nyitópartijával, valamint egy after-nappal azok számára, akiknek nem akaródzik elhagyni a szigetet. Nem lesz olyan, aki másképp érezne...

A szervezők célkitűzése idén az volt, hogy a közösségi platformon összegyűjtsenek 25.000 eurót a program lebonyolítására – akár tetszésindexnek is vehetik, hogy a számláló ma 72 ezren áll.

A faluval együttműködve dolgoznak a szervezők azon, hogy a Goulash Disko-t a sziget fenntartható részévé tegyék, ezért a rendezvény továbbra is kis léptékű, intim és organikus: a fesztivál 1000 látogatót enged be, és alap, hogy minden fesztiválozó szeretettel, tudatossággal és tisztelettel viszonyuljon a másikhoz és a környezetéhez. Mint említettük, az idei esemény már sold out, ha valaki nem adja fel ilyen könnyen, a várakozási listát javasoljuk a számára.

Vis komppal közelíthető meg Splitből – a várost is így hívják, ami a sziget másik oldalán található, ott teszi le a komp az érkezőket, busszal vagy taxival nem történet átkeveredni a fesztiválos oldalra. A kompút mintegy 3 órát vesz igénybe. Aki kényelmesebb, foglalhat szállást, aki meg bevállalósabb: Komiža városával együttműködve a szervezők ideiglenes kempinget állítanak fel egy fenyőfákkal árnyékolt, autóval és lakókocsival is könnyen elérhető területen. A kemping szeptember 8-tól 14-ig tart nyitva, a költségek fedezése érdekében minden látogatónak 200 HRK (30 €) árú jegyet kell vásárolnia. (Az autóval vagy a lakókocsi után külön összeget (kb. 15 €) kell fizetni Komiža városának.)

A zene szempontjából Goulash Disko nem ismer műfaji határokat – a Globális Underground teljes palettáját kínálja: tropical grooves, oriental house, gypsydelic, voodoo jazz, swing folk, triphop, ethno dub, gypsy punk, latintronicsstb, ami pedig az idei fellépőket illeti: Channel One, Mop Mop, Habibi Funk, Soom T, L'Entourloop, Frivolous, Parno Graszt, Martha Van Straaten, Bwoy de Bhajan, Mr. Raoul K, Dunkelbunt, Zion Train, Barrio Lindo, Guts or Bukahara, Multi Culti, Nomade, Tropical Twista,  Shika Shika és mások alkotják a line-upot.

Mi jövőre ott leszünk, bár nem tudjuk, hogy ehhez mit és mikor kell tennünk (hiszen még egy SOAD-jegyet sem sikerült megvásárolnunk, bár mint utóbb kiderült, ezzel azért most nem bakiztunk akkorát), de próbálkozunk, és ezt javasoljuk azoknak is, akik kedvet kaptak az itthon furán csengő nevű Goulash Disko Festivalhoz. Addig is meg kell elégednünk a lejátszási listájukkal  – és a csodálatos fotókkal.

Ami pedig a Parno Grasztot illeti, a június 26-i kobucis koncertjükre már minden jegy elkelt, utána legközelebb a Parkban lépnek fel augusztus 26-án. Az Adriáról visszatérve sem lesz sok idejük pihenni, mert szeptember 12-én a Bohemian Betyars-szal lépnek fel a Művészetek Völgye pótrendezvényén.

 

Horvátország, fesztivál, Vis, sziget, Goulash Disko Festival, Parno Graszt

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek