VOLT, Sound, Sziget: Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

2020/11/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

S tényleg, tavaly ilyenkor már javában dörgött az értékesítés, hogy a karácsonyi nagy ajándékmeccsben labdába rúghassanak a fesztiválok. Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, a Sziget és az Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton vezetője a SZMO-nak adott interjút a MTVA-gála kapcsán, de mivel az már elmúlt, mindössze egy gondolatot emelnénk ki a cikkből, ami az előttünk álló évről szól – nem rajta múlik, de nem lettünk boldogabbak tőle.

Fotó: Balaton Sound

"Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket, publikusak az első fellépők. A programmal most is viszonylag jól haladunk, hiszen az elmaradt koncertek és fesztiválok miatt már nyáron beindulhatott a booking. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy a legnagyobb meggyőződéssel állok a 2021-es év előtt.

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy ideig jövőre sem lehetnek tömegrendezvények, ha mégis, akkor ugyanazt nem nagyon várhatjuk, amit eddig megszoktunk. A legoptimálisabb esetben újra elindul az élet, de azok a fesztiválok, amelyek tízezreket vonzottak más országokból, a meggyőződésem szerint továbbra is bajban lehetnek. Nehéz azt elhinni, hogy egyik napról a másikra újra olyan egyszerű lesz repülni, mint korábban, és azt is, hogy ezzel majd azonnal tömegek fognak élni.

Ettől függetlenül mi úgy dolgozunk, hogy minden elő legyen készítve, ha eldördül a startpisztoly, készen álljunk a közönség fogadására.

De ugyanaz a bizonytalanság jellemzi az egész szakmát, ami 2020-ban." (Forrás)

 A szakma pedig a héten Veszprémben gyűlt volna össze megvitatni, hogy léteznek-e egyáltalán, s ha igen, milyen lehetőségek állnak a zeneipar megmentésére, a zárójeles opció most valósággá vált, és online tartják meg a Music Hungary Konferenciát. Bízunk abban, hogy egyszer majd elérhetővé teszik a jelenleg is folyó streamelt előadások és viták anyagát.

Lobenwein Norbert borúlátását nem kisebb szakember is osztja, mint a világhírű Galstonbury főszervezője-tulajdonosa is, bár nemrég felvetődött a fesztivállal kapcsolatban, hogy tömeges teszteléssel talán lehetne mit kezdeni vele...

Pénteki hír, hogy a BFZ le fogja (gyors)tesztelni a közönségét bizonyos koncertek előtt, de ahogy a Népszava is hozzátette, 200-300-nál több nézőt már túl sok időbe telne akár több állomással is letesztelni, hogy a fesztiválokról már ne is beszéljünk.

Naponta röppennek fel a hírek a rövidesen érkező vakcinákról, mi azért fenntartással kezeljük ezeket a híreket, s nektek sem javaslunk mást.

Lobenwein Norbert, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget, 2021., fesztiválok, koronavírus, covid

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek