VOLT, Sound, Sziget: Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

2020/11/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

S tényleg, tavaly ilyenkor már javában dörgött az értékesítés, hogy a karácsonyi nagy ajándékmeccsben labdába rúghassanak a fesztiválok. Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, a Sziget és az Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton vezetője a SZMO-nak adott interjút a MTVA-gála kapcsán, de mivel az már elmúlt, mindössze egy gondolatot emelnénk ki a cikkből, ami az előttünk álló évről szól – nem rajta múlik, de nem lettünk boldogabbak tőle.

Fotó: Balaton Sound

"Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket, publikusak az első fellépők. A programmal most is viszonylag jól haladunk, hiszen az elmaradt koncertek és fesztiválok miatt már nyáron beindulhatott a booking. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy a legnagyobb meggyőződéssel állok a 2021-es év előtt.

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy ideig jövőre sem lehetnek tömegrendezvények, ha mégis, akkor ugyanazt nem nagyon várhatjuk, amit eddig megszoktunk. A legoptimálisabb esetben újra elindul az élet, de azok a fesztiválok, amelyek tízezreket vonzottak más országokból, a meggyőződésem szerint továbbra is bajban lehetnek. Nehéz azt elhinni, hogy egyik napról a másikra újra olyan egyszerű lesz repülni, mint korábban, és azt is, hogy ezzel majd azonnal tömegek fognak élni.

Ettől függetlenül mi úgy dolgozunk, hogy minden elő legyen készítve, ha eldördül a startpisztoly, készen álljunk a közönség fogadására.

De ugyanaz a bizonytalanság jellemzi az egész szakmát, ami 2020-ban." (Forrás)

 A szakma pedig a héten Veszprémben gyűlt volna össze megvitatni, hogy léteznek-e egyáltalán, s ha igen, milyen lehetőségek állnak a zeneipar megmentésére, a zárójeles opció most valósággá vált, és online tartják meg a Music Hungary Konferenciát. Bízunk abban, hogy egyszer majd elérhetővé teszik a jelenleg is folyó streamelt előadások és viták anyagát.

Lobenwein Norbert borúlátását nem kisebb szakember is osztja, mint a világhírű Galstonbury főszervezője-tulajdonosa is, bár nemrég felvetődött a fesztivállal kapcsolatban, hogy tömeges teszteléssel talán lehetne mit kezdeni vele...

Pénteki hír, hogy a BFZ le fogja (gyors)tesztelni a közönségét bizonyos koncertek előtt, de ahogy a Népszava is hozzátette, 200-300-nál több nézőt már túl sok időbe telne akár több állomással is letesztelni, hogy a fesztiválokról már ne is beszéljünk.

Naponta röppennek fel a hírek a rövidesen érkező vakcinákról, mi azért fenntartással kezeljük ezeket a híreket, s nektek sem javaslunk mást.

Lobenwein Norbert, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget, 2021., fesztiválok, koronavírus, covid

 

 

Szólj hozzá!


HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai...

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek