VOLT, Sound, Sziget: Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

2020/11/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

S tényleg, tavaly ilyenkor már javában dörgött az értékesítés, hogy a karácsonyi nagy ajándékmeccsben labdába rúghassanak a fesztiválok. Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, a Sziget és az Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton vezetője a SZMO-nak adott interjút a MTVA-gála kapcsán, de mivel az már elmúlt, mindössze egy gondolatot emelnénk ki a cikkből, ami az előttünk álló évről szól – nem rajta múlik, de nem lettünk boldogabbak tőle.

Fotó: Balaton Sound

"Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket, publikusak az első fellépők. A programmal most is viszonylag jól haladunk, hiszen az elmaradt koncertek és fesztiválok miatt már nyáron beindulhatott a booking. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy a legnagyobb meggyőződéssel állok a 2021-es év előtt.

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy ideig jövőre sem lehetnek tömegrendezvények, ha mégis, akkor ugyanazt nem nagyon várhatjuk, amit eddig megszoktunk. A legoptimálisabb esetben újra elindul az élet, de azok a fesztiválok, amelyek tízezreket vonzottak más országokból, a meggyőződésem szerint továbbra is bajban lehetnek. Nehéz azt elhinni, hogy egyik napról a másikra újra olyan egyszerű lesz repülni, mint korábban, és azt is, hogy ezzel majd azonnal tömegek fognak élni.

Ettől függetlenül mi úgy dolgozunk, hogy minden elő legyen készítve, ha eldördül a startpisztoly, készen álljunk a közönség fogadására.

De ugyanaz a bizonytalanság jellemzi az egész szakmát, ami 2020-ban." (Forrás)

 A szakma pedig a héten Veszprémben gyűlt volna össze megvitatni, hogy léteznek-e egyáltalán, s ha igen, milyen lehetőségek állnak a zeneipar megmentésére, a zárójeles opció most valósággá vált, és online tartják meg a Music Hungary Konferenciát. Bízunk abban, hogy egyszer majd elérhetővé teszik a jelenleg is folyó streamelt előadások és viták anyagát.

Lobenwein Norbert borúlátását nem kisebb szakember is osztja, mint a világhírű Galstonbury főszervezője-tulajdonosa is, bár nemrég felvetődött a fesztivállal kapcsolatban, hogy tömeges teszteléssel talán lehetne mit kezdeni vele...

Pénteki hír, hogy a BFZ le fogja (gyors)tesztelni a közönségét bizonyos koncertek előtt, de ahogy a Népszava is hozzátette, 200-300-nál több nézőt már túl sok időbe telne akár több állomással is letesztelni, hogy a fesztiválokról már ne is beszéljünk.

Naponta röppennek fel a hírek a rövidesen érkező vakcinákról, mi azért fenntartással kezeljük ezeket a híreket, s nektek sem javaslunk mást.

Lobenwein Norbert, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget, 2021., fesztiválok, koronavírus, covid

 

 

Szólj hozzá!


Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

Visszatér Budapestre az izlandi üstökös – a Barba Negrában ad koncertet a KALEO

A KALEO Fight or Flight turnéja jövő év elején indul, és egy budapesti koncertet is tartalmaz 2022. január 27-én a Barba Negrában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek