Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

2024/02/28  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.

Fotó: YT

A film keletkezéséről a rendező – az egykori  Kex együttes dobosa –  2023 áprilisában így mesélt a Híradónak:

"Négy évvel ezelőtt elmentem egy óbudai koncertjükre, ahol a zsúfolásig megtelt kis helyiségben, egy vonósnégyes egy beatzenekarral együtt Bartókot játszott rockfeldolgozásban, és azt kell mondjam, hogy rendkívül különleges élmény volt. Európai szintű muzsika. Akkor határoztam el, hogy erről filmet fogok csinálni. Egy évvel ezelőtt el is kezdtem a munkát, sok anyag elkészült, a riportok, a zenei felvételek, a tragédia előtt már a vágási folyamatnál tartottam..."

Szerinte (és mások szerint is)

"Török Ádiék sosem azzal törődtek, hogy a sikert hajhásszák, és olyan slágereket gyártsanak, amit mindenki dúdolni fog, hanem egy saját zenei stílust alakítottak ki, és azon belül játszották a maguk zenéjét. Számomra a legizgalmasabb vállalkozásuk, ahogy a rockot és a bluest „összetalálkoztatták” Bartók Béla komolyzenei alkotásaival."

Kisfaludy András volt talán az utolsók egyike, akik beszélhettek Török Ádámmal.

"A halála előtti estén hosszasan beszélgettünk Ádival, a filmben elhangzó zeneszámok sorrendjéről és a fociról. Ugyanis Ádi fiatalkorában ígéretes ifjúsági focista volt a Vasasnál, ám sajnos egy sportbaleset véget vetett a futballkarrierjének. Hála istennek, mert így legalább a zenélés felé fordult...(...) Az utolsó beszélgetésünk hirtelen ért véget: „Megyek, mert kezdődik a Liverpool-meccs!” – mondta felvillanyozva, és letette. Örökre."

Bár Török Ádám már sajnos nem láthatja az alkotást, még betegen is szívét-lelkét beletette a forgatásokba. A film még premier előtt áll, de a rendező megmutatott belőle valamit:

 

 

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

 

Elment a gőzhajó – meghalt Török Ádám

Török Ádám, MIni, szobor, dokumentumfilm, Kisfaludy András

 

 

Szólj hozzá!


Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

A YouTube addig vizsgálgatta a fogyasztói ízlésemet, hogy az elemzés eredményének köszönhető ajánlásokat dobott fel nekem, mit nézzek,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

A tehetséges Mr. Sheeran – júliusban Budapesten ad koncertet a pop királya

A világ egyik legismertebb énekese 2024. július 20-án lép fel a Puskás Arénában. A The Guardian általunk szemlézett cikkéből azonban kiderül, hogy amit a címben állítunk (ld. tehetséges), az nem csak a dalszerzésre vagy a gitárjátékra vonatkozik.

Ingyenes koncertek a Belvárosban két napon keresztül: a Quimby zárja a pikniket

A megszokott Belfeszt most Belvárosi Fesztivál PIKNIK néven tér vissza. Ami nem változott: a programok továbbra is ingyenesek.
Új koncertek
Bruckner 200
Bruckner 200
Sopron 
SIX
SIX
Budapest 
SIX
SIX
Budapest 
SIX
SIX
Budapest 
SIX
SIX
Budapest