Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

2020/11/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Player magazin szúrta ki a Billboard cikkét, amelyben a Ticketmaster festi le a jövő amerikai koncert- és fesztiválképét. 2021-ben a jelen tervek szerint csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt 72 órából.

 Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a koncertre, fesztiválra...

Kezdetben volt a borúlátás, miszerint kétséges, hogy 2021-ben lesznek koncertek, fesztiválok: a járványügyi szakemberek szerint ugyanis nagyon nehezen, vagy soha nem fog ez a vírus kikotródni az életünkből, és rajtunk már isten a nyájimmunitás sem segít, mert ez a rohadék képes többször fertőzni, annyi hullámban jön, amennyiben nem szégyelli. Először a legendás Glastonbury alapítója-főszervezője kongatta meg a jövő nyári szezon miatt a harangokat, de a magyar szakemberekben sem teng túl az optimizmus.

Most az van, hogy feltűntek az alagút végén a különböző gyógyszergyárak és felröppentették a koronavírus elleni vakcina megvalósulásának lehetőségét. Azt most hagyjuk, mert bazira nem értünk hozzá, hogy ennyi idő alatt miként lesz biztonságos a dolog: reméljük, pontosan tudják, mit csinálnak.

A Player szerint Amerikában már egy olyan rendszeren dolgoznak, ami már a jegyvásárláskor jelzi, ha valaki nincs beoltva, ami megint felvet egy bizonyos "Nagy Testvér-problematikát", de most vagy koncertre, fesztiválra akarunk menni, vagy nem.

"Mivel akár egy évvel előre is megvehetünk jegyeket, ezért nagy valószínűséggel a rendszer magát a vásárlást még engedélyezni fogja, de a helyszínre belépést már nem" – írja a portál a sajtóértesülésre hivatkozva.

Ez az egész pont olyan, mint a péntek 13., ami van van: sokak örülnek neki, mások baljós jelnek látják. De azt látni kell, semmi sem lesz olyan, mint volt, és csakúgy, mint mindenért mostanában, nagyobb árat kell majd fizetnünk a koncerteken való részvétel lehetőségéért is. És nem csak pénzben.

 

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

 

Visszatér a Kistehén!

 

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

 

 

covid, tesztelés, tömegrendezvények, vakcina, oltás, USA

 

 

Szólj hozzá!


Ez kész: VeszprémFest 2021

Ez kész: VeszprémFest 2021

Teljes a VeszprémFest idei programja: a Cotton Club Singers, a Concerto Budapest és az LGT slágereket játszó Zenevonat is fellép az augusztus 17. és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Egy év várakozási és titkolózási után a dal végre letölthető és elérhető minden digitális platformon.

Az ÁLARCOS után jön a ZACSKÓS énekes!

Május 17-én debütál a Comedy Centralon a Family Guy 19. szezonja, ennek apropóján a humorcsatorna egy különleges – ám nem teljesen ismeretlen – tízhetes játékkal készül.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek