Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

2020/11/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.

Fotó: cottonbro (Pexels)

"Épp a napokban beszéltem egy kimondottan népszerű zenésszel – akiről sokan azt gondolnák, ha valakinek, hát neki nincs óriási problémája –, aki éppen egy kőműves mellett dolgozik, hogy legyen bevétele" – mondta a Népszava korábban általunk is megosztott cikkében Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Tudunk olyan élvonalbeli színésznőről, aki kávézóban pultozott  – sajnos neki ez a B-terv sem működik most.

"Van, aki futárnak állt, áruházba ment dolgozni, mert nem akarta, hogy azt lássák a gyermekei, hogy az apjuk nem dolgozik" – idézte az Index Spiegelhalter Lászlót, azaz Spigiboyt, a magyar DJ-szövetség alelnökét, aki napokban lelkesítő közleményt adott közre, aminek az a lényege: kitartás!

Törökbálinton nyílt egy lángosozó, ahová futárt kerestek: Gergely Róbert jelentkezett a munkára a Ripost szerint.  Azt nem tudjuk a színész-énekesenek megéri-e a dolog, de a lángosozónak szerintünk ez több mint jó reklám.

Magyarország első számú rap csapata egy dupla koronggal örvendezteti meg a rapzene szerelmeseit 2020.12.04-én. Az Animal Cannibals – Gyémántlemezen 38 AC dal, összesen 2 és fél óra zene lesz – régi dalok, de digitálisan felturbózott minőségben.

"Mivel gyanítható, hogy most még hetekig úgysem lesz fellépésünk, ezért ráérünk házhoz szállítani a legújabb alkotásunkat" –  mondták a fiúk. Nagyjából taxis felárral lehet számolni, de konkrét árajánlatért írj nekik levelet: kannibalklub@gmail.com.

(Van még egy dolog, ami miatt érdemes követni a Kannibálokat: volt elég merszük ahhoz, hogy a Youtube-on lenullázzák a számlálókat és letakarítsák onnan a rossz felbontású és gyenge hangminőséggel bíró felvételeket. Szívből ajánljuk minden előadónak és zenekarnak a nagytakarítást a kényszerszünet alatt!)

A zenélés nem munka – vélekedtek sokan az elmúlt hónapokban. 

"Erre nehezen lehet mit mondani: ha a zenélés nem munka, akkor a munkák hetven százaléka nem munka. Sok zenészt megviseltek ezek a megjegyzések" – mondta Weyer Balázs a cikkünk elején idézett interjúban.

Mintegy tízezer emberről beszélünk, akik az élőzenés rendezvények miatt bevétel nélkül maradtak.

Az alábbi kép a FB-on kering:

De tudsz segíteni azzal is, ha figyeled a Badcamp Péntekeket!

 

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

 

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

 

 

 

 

 

 

 

zeneipar, kényszerszünet, élőzene, koncertek, fesztiválok, covid, megélhetés

 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek