Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

2020/11/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.

Fotó: cottonbro (Pexels)

"Épp a napokban beszéltem egy kimondottan népszerű zenésszel – akiről sokan azt gondolnák, ha valakinek, hát neki nincs óriási problémája –, aki éppen egy kőműves mellett dolgozik, hogy legyen bevétele" – mondta a Népszava korábban általunk is megosztott cikkében Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Tudunk olyan élvonalbeli színésznőről, aki kávézóban pultozott  – sajnos neki ez a B-terv sem működik most.

"Van, aki futárnak állt, áruházba ment dolgozni, mert nem akarta, hogy azt lássák a gyermekei, hogy az apjuk nem dolgozik" – idézte az Index Spiegelhalter Lászlót, azaz Spigiboyt, a magyar DJ-szövetség alelnökét, aki napokban lelkesítő közleményt adott közre, aminek az a lényege: kitartás!

Törökbálinton nyílt egy lángosozó, ahová futárt kerestek: Gergely Róbert jelentkezett a munkára a Ripost szerint.  Azt nem tudjuk a színész-énekesenek megéri-e a dolog, de a lángosozónak szerintünk ez több mint jó reklám.

Magyarország első számú rap csapata egy dupla koronggal örvendezteti meg a rapzene szerelmeseit 2020.12.04-én. Az Animal Cannibals – Gyémántlemezen 38 AC dal, összesen 2 és fél óra zene lesz – régi dalok, de digitálisan felturbózott minőségben.

"Mivel gyanítható, hogy most még hetekig úgysem lesz fellépésünk, ezért ráérünk házhoz szállítani a legújabb alkotásunkat" –  mondták a fiúk. Nagyjából taxis felárral lehet számolni, de konkrét árajánlatért írj nekik levelet: kannibalklub@gmail.com.

(Van még egy dolog, ami miatt érdemes követni a Kannibálokat: volt elég merszük ahhoz, hogy a Youtube-on lenullázzák a számlálókat és letakarítsák onnan a rossz felbontású és gyenge hangminőséggel bíró felvételeket. Szívből ajánljuk minden előadónak és zenekarnak a nagytakarítást a kényszerszünet alatt!)

A zenélés nem munka – vélekedtek sokan az elmúlt hónapokban. 

"Erre nehezen lehet mit mondani: ha a zenélés nem munka, akkor a munkák hetven százaléka nem munka. Sok zenészt megviseltek ezek a megjegyzések" – mondta Weyer Balázs a cikkünk elején idézett interjúban.

Mintegy tízezer emberről beszélünk, akik az élőzenés rendezvények miatt bevétel nélkül maradtak.

Az alábbi kép a FB-on kering:

De tudsz segíteni azzal is, ha figyeled a Badcamp Péntekeket!

 

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

 

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

 

 

 

 

 

 

 

zeneipar, kényszerszünet, élőzene, koncertek, fesztiválok, covid, megélhetés

 

 

Szólj hozzá!


Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.

Új szabadtéri koncerthelyszín nyílik Budapesten

Szabadtéri koncerthelyszínt nyit új főzdéje mellett a Monyo – értesül a Kreatív.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek