Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

2020/11/28  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.

Fotó: cottonbro (Pexels)

"Épp a napokban beszéltem egy kimondottan népszerű zenésszel – akiről sokan azt gondolnák, ha valakinek, hát neki nincs óriási problémája –, aki éppen egy kőműves mellett dolgozik, hogy legyen bevétele" – mondta a Népszava korábban általunk is megosztott cikkében Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Tudunk olyan élvonalbeli színésznőről, aki kávézóban pultozott  – sajnos neki ez a B-terv sem működik most.

"Van, aki futárnak állt, áruházba ment dolgozni, mert nem akarta, hogy azt lássák a gyermekei, hogy az apjuk nem dolgozik" – idézte az Index Spiegelhalter Lászlót, azaz Spigiboyt, a magyar DJ-szövetség alelnökét, aki napokban lelkesítő közleményt adott közre, aminek az a lényege: kitartás!

Törökbálinton nyílt egy lángosozó, ahová futárt kerestek: Gergely Róbert jelentkezett a munkára a Ripost szerint.  Azt nem tudjuk a színész-énekesenek megéri-e a dolog, de a lángosozónak szerintünk ez több mint jó reklám.

Magyarország első számú rap csapata egy dupla koronggal örvendezteti meg a rapzene szerelmeseit 2020.12.04-én. Az Animal Cannibals – Gyémántlemezen 38 AC dal, összesen 2 és fél óra zene lesz – régi dalok, de digitálisan felturbózott minőségben.

"Mivel gyanítható, hogy most még hetekig úgysem lesz fellépésünk, ezért ráérünk házhoz szállítani a legújabb alkotásunkat" –  mondták a fiúk. Nagyjából taxis felárral lehet számolni, de konkrét árajánlatért írj nekik levelet: kannibalklub@gmail.com.

(Van még egy dolog, ami miatt érdemes követni a Kannibálokat: volt elég merszük ahhoz, hogy a Youtube-on lenullázzák a számlálókat és letakarítsák onnan a rossz felbontású és gyenge hangminőséggel bíró felvételeket. Szívből ajánljuk minden előadónak és zenekarnak a nagytakarítást a kényszerszünet alatt!)

A zenélés nem munka – vélekedtek sokan az elmúlt hónapokban. 

"Erre nehezen lehet mit mondani: ha a zenélés nem munka, akkor a munkák hetven százaléka nem munka. Sok zenészt megviseltek ezek a megjegyzések" – mondta Weyer Balázs a cikkünk elején idézett interjúban.

Mintegy tízezer emberről beszélünk, akik az élőzenés rendezvények miatt bevétel nélkül maradtak.

Az alábbi kép a FB-on kering:

De tudsz segíteni azzal is, ha figyeled a Badcamp Péntekeket!

 

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

 

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

 

 

 

 

 

 

 

zeneipar, kényszerszünet, élőzene, koncertek, fesztiválok, covid, megélhetés

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek