Száz év kihagyás után új klipet forgatott a Satöbbi – elég jó lett!

2018/05/28  ·   Klippremier   ·  mmi

Legutóbb a búr háború idején – mondjuk, az kicsit régebben volt, mint 100 éve... – fordult elő, hogy a zenekar klipet forgatott. Aztán jött a nagylelkű mecénás, és a Könnyűzenei Kollégium összesen 557 millió forintot osztott ki a zenészeknek. Nem pontosan ezt összeget utalták át a Satöbbi számlájára – de annyi azért érkezett, hogy egy remek klipet forgassanak belőle. Vigyázat, dallamtapadás!

Száz év kihagyás után új klipet forgatott a Satöbbi – elég jó lett!

Persze, mindehhez az is kellett, hogy 100 év után új dalokat írjanak, lett is belőle egy új album, amelyet közösségi finanszírozásból próbáltak összerakni, és amelyről itt írtunk pár szót. Meg is volt a lemezbemutató május 11-én a Batthyány térnél horgonyzó Trip állóhajón, mi is ott voltunk, de kivételesen szórakoztunk, nem dolgoztunk. A pénzt – amit nem is fizettünk ki, mert a tripesek beengedtek minket – azért visszakértük. A szokás hatalma.

Az Eleven istenekhez készült kisfilm (rendezte: Bódis Dániel, Nádaslaki István) a Satöbbi stílusához teljességgel passzoló klip lett, amelynek minden pillanata rejteget valami poént, Fruzsinát (Giret Fruzsina, a koncert.hu vendég koncerttesztelője, legutóbbi írása itt) például klónozták, gyanítjuk, az NKA-támogatását ez a tudományos projekt teljességel felemésztette, de megérte! Egyébként legalább kétszer kell megnézned, hogy feltűnjön, miről is szól a szöveg...

Gondoltam, megspórolom a dolgot, és megkértem a zenekart, hogy küldjenek valami szöveget a klip mellé... Küldtek...

"Nincs még egy olyan zenekar, amelynek szövegei annyira érzékenyen, mégis frappánsan és mosolyra késztetően reagálnának a Hold által körülkeringett Föld bolygón található Magyarországok ikonikusan ironikus jelenségeire, mint a Satöbbi. Nincs még egy Satöbbi, amely ugyanezzel a névvel, azonos tagokkal és műsorral működne, mint a Satöbbi. Nincs még egy… Viszont van egy új videoklip, amely a Vissza a pénzt! című vadonatúj – azaz vadállatian újdonatúj - album egyik ikonikus opusát jeleníti meg az audiovizuális értékekre éhes közönség számára. Az ’Eleven istenek’ címmel felruházott dalra a zenekar hathatós közreműködésével a Corvin Films fiatalon jó és ifjan tehetséges csapata készített élvezetesen kreatív klipet (az NKA támogatásával). A zenekar énekesnője – Fruzsina – 6 változatban bolondítja a nézőket, miközben a kék boás és korszakosan elegáns fiúk energikus értetlenséggel próbálják követni a fejleményeket. Csak tessék, tessék - sokszor megnézni!"

Hogy az újabb klipre ne kelljen újabb száz évet várni, a rajongótáboruk elhatározta, hogy összerakják a komplett zeneiparnak idén kiosztott állami támogatás teljes összegét, vagyis az 557 millát. Majd vissza is kérik, miután feloszlatták a zenekart. (Mindez nem igaz.)

Mivel mindenki nem fért rá a nyitóképre, a Seres (Seres Péter – gitár) meg a Marci (Németh Márton – billentyű) például teljesen lemaradtak, itt van teljességében:

 


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek