Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Hogyan lett a Kispál és a Borz az ország egyik vezető zenekara?

Tavaly Pécsi szál címmel már készült egy film, amely azt kutatta, hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára. Sok más banda mellett innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és például a Junkie Jack Flash. Most egy könyv boncolgatja...
 
Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen egyedülálló kiadvány.
 
 
Vajon utálják az egész huszadik századot?

Vajon utálják az egész huszadik századot?

Mármint Barcs Miklós, Dresch Mihály, drMáriás, Kiss Ferenc, Lantos Iván, Mohai Tamás, Pajor Tamás, Ráduly Mihály és mások, akik a II. világháború borzalmairól, a Rákosi-éra nehéz éveiről, 1956 ragyogásáról, illetve a Kádár-korszak megalkuvásairól beszélnek a Hangok és ütemek...
 
1976. Magyarország LGT együttes: Karácsony János, Somló Tamás, Laux József, Presser Gábor/FORTEPAN

Ha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart

Az Ül és vár című 30Y-dal kezdő sorát Lévai Balázs idézi, aki 2017 óta a hosszú nevű "NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának Azok a régi csibészek" című (eddig élő) beszélgetéssorozatát vezeti. Most könyv is készült...
 

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosának is vannak magyar felmenői

Mire emlékszik Flea élete első 20 évéből? Ezt megtudhatjuk a Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros immáron magyarul is olvasható könyvéből.
 
Ezt hozza az ősz: Presser Gábor könyvét!

Ami Presser Gábor most megjelenő könyvéből kimaradt

Az nem vész el! A memoár – túlzás nélkül állíthatjuk – az idei év egyik könyves szenzációjának ígérkezik, ezt hozza az ősz a Helikon Kiadónak és nekünk is. Ebbe a könyvbe azonban nem fért bele minden szöveg, és szerencsére nem a betűk zsugorítása mellett, hanem a...
 
 
Lenny Kravitz nagyon felpörgött

Lenny Kravitz nagyon felpörgött

Nemrég írtuk meg, hogy az egyik legnagyobb divatmárka arca – vagy ha úgy jobban tetszik: nagykövete – lett, s itt az új hír, mely szerint októberben jelenik meg az amerikai énekes memoárkötete, amelyben a most 56 éves zenész mozgalmas életének első 25 évéről vall.
 
Fotó: sinco

A 30Y húsz éve fotókban

Különleges fotóalbummal és interjúkötettel ünnepli húszéves fennállását a 30Y-t – olvastuk a Kreatív.hu-n.
 
Miért hagyta ott K. K. Downing a Judas Priest? Most elmondja...

Miért hagyta ott K. K. Downing a Judas Priest? Most elmondja...

Noha az elmúlt másfél évtizedben új lemezek helyett egyre gyakrabban szolgáltatták legendás zenészek önéletrajzai az aktuális szenzációt a metálzene világában, a stílus alapegyütteséből, a Judas Priestből eddig még senki sem vállalkozott a memoárírásra. Ezt a hiányt pótolja...
 
Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Jobban mondva, oda: megjelent Az ötödik tag, a menedzser című kötet, amely tizenkét hazai szakember segítségével térképezi fel a magyar könnyűzenei menedzsment világát.
 
Metallica – Történelem a dalok mögött

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.
 
Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő intézmény első nyolc évének történéseit állítja a középpontba.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek