Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
 
Ahová nem vágyok, az például Amerika – Mohabácsi a 66-os útról szóló könyvről

Mohabácsi a legendák útján – a 66-os utat követő könyvről

Amikor egykori szerzőnk, Görögh Attila 66-os útról szóló útinaplóját beharangoztuk, jeleztük, hogy kevésbé elfogult udvari könyvolvasónk, Mohabácsi kezébe fogjuk nyomni a könyvet, lássuk, mit mond róla. Most leírta. A szerző mindehhez csak annyit fűzött hozzá: "A kritika az...
 
 
Gyere velünk a legendás 66-os útra!

Gyere velünk a legendás 66-os útra!

Azért a többesszám/2. személy, mert mostani ajánlónk tárgyát, a 66-os utat bejáró, fotókkal gazdagon illusztrált, rendhagyó popkulturális és turisztikai leírást – és rengeteg zenét – tartalmazó könyvet egykori kollégánk, Görögh Attila (Atus) írta, e sorok írója meg...
 
Balázs Fecó, Benkő László és Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

Balázs Fecó, Benkő László, Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

A Mindenki! – koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából című kötet a 60-as, 70-es és 80-as évek hazai koncertjeinek világába repít vissza.
 
Problémás könyv a Pink Floydról

Problémás könyv a Pink Floydról

Hugh Fielder Pink Floydról írt könyvét szeretném most neked bemutatni. Figyelem: a könyvre fókuszálok – nem az együttesre, nem a történetére, nem a zenére. Azt annyian megtették már előttem, mint égen a csillag... 
 
Az igazi Omega-könyv még megírásra vár

Az igazi Omega-könyv még megírásra vár

Molnár György Elefánt a harmadik Omega-tag, aki könyvet írt az együttesről. Az első Mihály Tamás volt. Hááát... Már a könyv címe is: "Basszus! Omega!... Nem kicsit ilyen volt az egész is. A második Benkő Lászlóé volt. Igaz, a könyvet valójában Havas Henrik jegyzi. Nem mondom,...
 
 
A fotón a saját példányunk – az utazási miatt kicsit viharvert :)

Könyvet írt a HS7 és a Pegazusok Nem Léteznek basszusgitárosa, Németh Róbert

Nem mindennapinak is nevezhetnénk, hogy a zenész regényírásba kezdett, de írásai, lemezei már korábban is ebbe az irányba mutattak, így ezen az úton az első megálló, debütáló szépirodalmi munkája, a Nem vagyok itt végül is nem meglepő fordulatot jelent.
 
Fotó: Kaiser Ottó

Pressert még mindig jó olvasni

„Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz. Az biztos. De én nem ijedtem meg. Mert ez a könyv nem a második, hanem az első könyv második fele. Nem is »ugyanolyan«. Ugyanaz. Csak egy évvel később lett kész.”
 
 Na még mit nem?! A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénzről

Na még mit nem?! A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénzről

A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénz zenekarról, amely jövőre, 2022. április 9-én nagyszabású koncerttel ünnepli 18. születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz – Megjelent a Presser-memoár befejező kötete

Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz – Megjelent a Presser-memoár befejező kötete

Már az első könyv megjelenése előtt tudni lehetett: Presser Gábor önéletrajza 2021 őszén a második rész megjelenésével válik teljessé. Ma megjelent a könyv folytatása.
 
Bencsik Sándor, Som Lajos, Szűcs Antal Gábor, Szigeti Ferenc – megjelent a Beatinterjúk-sorozat befejező kötete

Bencsik Sándor, Som Lajos, Szűcs Antal Gábor, Szigeti Ferenc – megjelent a Beatinterjúk-sorozat befejező kötete

A négy zenész a hetvenes-nyolcvanas években rockzenészként lett ismert és népszerű: Bencsik Sándor a P. Mobil és a P. Box, Szűcs Antal Gábor a Skorpió, Szigeti Ferenc a Karthago gitárosaként, Som Lajos pedig a Neoton, a Taurus és a Piramis basszusgitárosaként.
 
 A lelke mélyén megmaradt horgásznak: az Iron Maiden gitárosa könyvet írt

A lelke mélyén megmaradt horgásznak: az Iron Maiden gitárosa könyvet írt

Immáron magyarul is olvasható Adrian Smith önéletrajza – és horgászkalandjai... Manapság úgyis nagy reneszánsza van ennek az időtöltésnek. Önéletrajzi művében az Iron Maiden legendás gitárosa egészen új oldaláról mutatkozik be.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek