Nincs szükség a magyar könnyűzenére?

Nincs szükség a magyar könnyűzenére?

A zeneiparban dolgozó barátoknak szánta posztját Posztobányi Andor, az ORI vezérigazgatója, és tényleg: számos zeneiparban dolgozó ismerőse reagált rá. Hála neki, hogy a poszt nyilvános, így megismerhetjük az ország egyik legnagyobb fellépésszervezője álláspontját.
 
A Kobuci a részleges feloldásban bízik

A Kobuci a részleges feloldásban bízik

Nemrég a Barba Negrát kérdeztük a kialakult helyzetről, most a budai rakpart másik végén található, először táncházairól híres, majd Óbuda egyetlen színes felhozatalú, szabadtéri koncerthelyévé formálódott Kobucinak juttattuk el a kérdéseinket, melyekre Nagy Krisztián, a hely...
 
 
Zsoldos Dedi, Gerendást Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

Zsoldos Dedi, Gerendás Péter és a THE BLACKBIRDS zenekar is pártolókat keres

Dacára annak – vagy éppen ezért –, hogy a Nagy Központi Ötlet még nem született meg a megmentésükre, egyre-másra bukkannak fel az egymás melletti civil kezdeményezések, amelyeket a zenészek támogatására hoznak létre. Még mindig hisszük, hogy összefogással többre menne a szakma,...
 
Komoly teher Miskolcnak a Jose Carreras-koncert lemondása

Miskolc még keresi a Jose Carreras-koncert új dátumát

Most már teljesen biztos, hogy idén elmarad a méltán híres Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, ami egyben azt is jelenti, hogy Jose Carreras koncertjéről is lemondhatunk – adta hírül az MTI.
 
#támogasdakultúrát – Légy a kultúra védangyala!

#támogasdakultúrát – Légy a kultúra védangyala!

Az InterTicket a Magyar Kultúráért Alapítvány nagyszabású gyűjtésbe kezdett, mellyel azokat a művészeket és alkotó közösségeket szeretnék támogatni, akik a nehéz helyzetben is tesznek értünk: élő közvetítéseket tartanak, felolvasásokkal színesítik az irodalom órákat,...
 
Ötmillió forintot gyűjtöttek összea magyar dj-k!

Ötmillió forintot gyűjtöttek össze a magyar dj-k!

Ötmillió forintot gyűjtött össze tizenkét hazai élvonalbeli dj a zeneipar bevétel nélkül maradt háttéremberei számára. A pénzhez a Fábián Juli Alapítványon keresztül juthatnak hozzá a rászorulók.
 
 
Alterába Fesztivál

Egyetlen kivétellel minden fellépőt átmentett 2021-re az AlteRába

A sok nyár végi halasztás mellett vannak olyan fesztiválok, amik végül úgy döntenek: jövőre sokkal nagyobb biztonságban vannak ők is és a látogatóik is. Idén Körmenden sem lesz buli.
 
Pély Barna megszólalt a segéllyel kapcsolatban

Pély Barna megszólalt a segéllyel kapcsolatban

Ha valakit elkerült volna a történet, az EJI és az Artisjus pénzt osztott ki az előadóművészek között. Ez utóbbi gyorssegélyt, ami attól tud gyors lenni, hogy nem nagyon mennek utána a kérelmező hátterének: mindenkinek az egyéni erkölcsi érzékére van bízva, hogy folyamodik-e...
 
Már tárgyal a Paloznaki Jazzpiknik Caro Emeralddal

Már tárgyal a Paloznaki Jazzpiknik Caro Emeralddal

Persze, nyilván a menedzsmentjével, de legalább már van miről: a szervezők úgy döntöttek, hogy megtartják a fesztivált, az új dátum: 2020. augusztus 20. és 22.
 
Deja Vu fesztivál

Deja Vu fesztivál: közkívánatra új időpont, új helyszín

Üdítő kivétel az elhulló fesztivállevelek közt a szegedi retromániás Deja Vu, akiknek sikerült átszerveződni a tiltás utáni időszakra. Bár a fellépőik névsora valószínűleg változni fog.
 
Fotó: Barba Negra Track

Érdemes ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket? A Barba Negra válaszol

Meg sok más kérdésünkre is – amit ezennel is köszönünk. A hely szlogenje: "12 hónap zene". Ebből már 2 hónap elment a csendre, és előttünk van még kábé három ilyen... Mi lesz utána? A Koncert.hu felvetéseire Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője reagált.
 
East Fest Mezőtúr

East Fest Mezőtúr: nem állnak be az augusztus végére halasztott fesztiválok sorába

Menetrend szerint érkezik napi fesztivál-törlős rovatunk, ahol a a sokáig küzdő East Fest Mezőtúr is feladta a harcot a járvánnyal szemben. :(
 
Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek