Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

2020/07/21  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.

 Photo by David Yu from Pexels

Szinte már koronaközhely, de leírjuk: padlón a zeneipar. Mindenki. A vírus(helyzet) nem válogatott. Beszámoltunk már többféle segítségről, ami az érintettek súlyos helyzetén hivatott segíteni, de akik feltétel nélkül és gyorsan adtak (pl. Artisjus), azoknak korlátozott lehetőségei vannak, a kormány pedig igazából nem nagyon törte magát – amit viszont tett, azért cserébe kért is, s amit kért, szvsz kicsit több, mint amit adott érte, de ezen lehet vitatkozni.

No majd most.

A bevezetőben említett Demeter Szilárd szerint – aki egyébként a PIM vezetése mellett a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztosi címet is birtokolja, akármit is jelentsen ez – 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart.

Persze, ez sem úgy megy majd, hogy gyere, zenész, itt van a pénz, hanem valamilyen ellentételezéshez kötik majd.

Az 5 milliárdos csomag a miniszteri biztos szerint "lefelé céloz", az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Állítólag a zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány, mia ddig körbekérdezünk, hogya szakmai szervezetek mit javasoltak ez ügyben, mert bizonyára kikérték a véleményüket a döntés előtt.

(hvg)

 

 

Demeter Szilárd, kormány, állami támogatás, segély, zeneipar, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.

Koronavírusban elhunyt Nagy Grofó

Igen, ez eszünkbe juthatott volna eddig is: ha van Kis Grofó, létezik nagy is: a Blikk tudatta, hogy ma elhunyt Kis Grofó édesapja, Kozák László Grofó. Mindössze 49 esztendős volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek