Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

2020/07/21  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.

 Photo by David Yu from Pexels

Szinte már koronaközhely, de leírjuk: padlón a zeneipar. Mindenki. A vírus(helyzet) nem válogatott. Beszámoltunk már többféle segítségről, ami az érintettek súlyos helyzetén hivatott segíteni, de akik feltétel nélkül és gyorsan adtak (pl. Artisjus), azoknak korlátozott lehetőségei vannak, a kormány pedig igazából nem nagyon törte magát – amit viszont tett, azért cserébe kért is, s amit kért, szvsz kicsit több, mint amit adott érte, de ezen lehet vitatkozni.

No majd most.

A bevezetőben említett Demeter Szilárd szerint – aki egyébként a PIM vezetése mellett a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztosi címet is birtokolja, akármit is jelentsen ez – 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart.

Persze, ez sem úgy megy majd, hogy gyere, zenész, itt van a pénz, hanem valamilyen ellentételezéshez kötik majd.

Az 5 milliárdos csomag a miniszteri biztos szerint "lefelé céloz", az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Állítólag a zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány, mia ddig körbekérdezünk, hogya szakmai szervezetek mit javasoltak ez ügyben, mert bizonyára kikérték a véleményüket a döntés előtt.

(hvg)

 

 

Demeter Szilárd, kormány, állami támogatás, segély, zeneipar, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek