Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

2020/07/21  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.

 Photo by David Yu from Pexels

Szinte már koronaközhely, de leírjuk: padlón a zeneipar. Mindenki. A vírus(helyzet) nem válogatott. Beszámoltunk már többféle segítségről, ami az érintettek súlyos helyzetén hivatott segíteni, de akik feltétel nélkül és gyorsan adtak (pl. Artisjus), azoknak korlátozott lehetőségei vannak, a kormány pedig igazából nem nagyon törte magát – amit viszont tett, azért cserébe kért is, s amit kért, szvsz kicsit több, mint amit adott érte, de ezen lehet vitatkozni.

No majd most.

A bevezetőben említett Demeter Szilárd szerint – aki egyébként a PIM vezetése mellett a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztosi címet is birtokolja, akármit is jelentsen ez – 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart.

Persze, ez sem úgy megy majd, hogy gyere, zenész, itt van a pénz, hanem valamilyen ellentételezéshez kötik majd.

Az 5 milliárdos csomag a miniszteri biztos szerint "lefelé céloz", az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Állítólag a zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány, mia ddig körbekérdezünk, hogya szakmai szervezetek mit javasoltak ez ügyben, mert bizonyára kikérték a véleményüket a döntés előtt.

(hvg)

 

 

Demeter Szilárd, kormány, állami támogatás, segély, zeneipar, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek