Mamma Mia!

Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

2020/07/21  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.

 Photo by David Yu from Pexels

Szinte már koronaközhely, de leírjuk: padlón a zeneipar. Mindenki. A vírus(helyzet) nem válogatott. Beszámoltunk már többféle segítségről, ami az érintettek súlyos helyzetén hivatott segíteni, de akik feltétel nélkül és gyorsan adtak (pl. Artisjus), azoknak korlátozott lehetőségei vannak, a kormány pedig igazából nem nagyon törte magát – amit viszont tett, azért cserébe kért is, s amit kért, szvsz kicsit több, mint amit adott érte, de ezen lehet vitatkozni.

No majd most.

A bevezetőben említett Demeter Szilárd szerint – aki egyébként a PIM vezetése mellett a könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztosi címet is birtokolja, akármit is jelentsen ez – 5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart.

Persze, ez sem úgy megy majd, hogy gyere, zenész, itt van a pénz, hanem valamilyen ellentételezéshez kötik majd.

Az 5 milliárdos csomag a miniszteri biztos szerint "lefelé céloz", az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Állítólag a zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány, mia ddig körbekérdezünk, hogya szakmai szervezetek mit javasoltak ez ügyben, mert bizonyára kikérték a véleményüket a döntés előtt.

(hvg)

 

 

Demeter Szilárd, kormány, állami támogatás, segély, zeneipar, programtörlések

 

 

Szólj hozzá!


Azonnali hatállyal – nincs búcsúkoncert, búcsúturné – feloszlott a RUSSKAJA

Azonnali hatállyal – nincs búcsúkoncert,...

Az osztrák ska punk/metal banda tavaly kétszer, egyszer a Vénégy fesztiválon, majd nyár végén a SZIN-en is fellépett Magyarországon, mondhatni,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Hetven busócsoport és több mint kétezer maskarás temeti majd a telet Mohácson

A tervek szerint rekordszámú közreműködővel rendezik meg a hagyományos mohácsi téltemető, tavaszköszöntő népszokást, az idén február 16. és 21. között zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínál a busójárás.

Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és barátai havonta egyszer összegyűlnek zenélni, beszélgetni

Annyit nyígtunk már azon, hogy hol vannak a régi zenekaros klubok: most tessék, itt van egy, minden kívánságunk így teljesüljön. A klub Kiss Llaci első szólóalbumának nevét viseli, és értelemszerűen ő lesz a házigazda is.
Új koncertek