Kipukkant a fesztivállufi?

2020/05/01  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A HVG a tegnapi döntés (még az első, az 500 pluszos) után körbekérdezte a magyar koncert szcéna képviselőit – koncertszervezőket, menedzsereket pl. –, hogy mi a véleményük a kialakult helyzetről. Megszólal a cikkben az A38 koncertszervezője, a Művészetek Völgye igazgatója, a Budapest Bár és a 30Y menedzsere, valamint Kirschner Péter gitáros-producer is, mi Rónai András zenei újságíró véleményét emeljük ki.

 Photo by Retha Ferguson from Pexels

Rónai szerint

„amúgy is már évek óta mondogatják, hogy ki fog pukkadni a fesztivállufi, ez most nyilván meg fog történni. Nemcsak a fesztiválpiacon, hanem általában a zenében (és ezen túl is) a legnagyobbak vannak a legjobb helyzetben, mert vannak tartalékaik, van felépített, erős brandjük. Másik oldalon arra számítok, hogy a nagyon kicsi, elsősorban lelkesedésből, és csak másod- vagy sokadsorban anyagi okokból működő események megtalálják a módját, hogy fennmaradjanak valamilyen formában. A közepes események közül annak van a legjobb esélye, hogy túlélje a válságot, amelyiknek van valamilyen nagyon erős arculata, sajátos hangulata (pl. Fishing On Orfű), meg persze anyagi feltételei”.

Megemlítette azt a kutatást is, amelyről mi is beszámoltunk, Rónai a magyar viszonyok között arra számít, hogy

"kisebb közönségen kell több eseménynek osztoznia – bár arra van esély, hogy akik elmennek fesztiválozni, azok viszont többet költenek az élményszegény idők után.”

A teljes cikk itt olvasható.

 Photo by Clem Onojeghuo from Pexels

Kisebb és olcsóbb produkciók jönnek majd

"Kicsit olyan ez, mint a futball, az egy hétvégén pályára lépő összes futballista közül csak egy nagyon vékony réteg tagjai keresnek ténylegesen óriási összegeket. A szomorú tény az, hogy csak kevés zenész keresi meg az átlagfizetést" – idézi a 24.hu a brit zenész szakszervezet...
Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál osztódással éli túl ezt a hardcore nyarat

És újra, és újra, és újra... Úgyis tudjátok már a szokásos szöveget. Campus Fesztivál törölve. Azonban...!!!
Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt?

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.
 
 
fesztivál, fesztivállufi, kisebb fesztiválok, közepes fesztiválok, túlélés, vezyélyhelyzet

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek