A Republic örökzöldjét egy lázcsillapító reklámban használták fel

2020/10/07  ·   Vélemény   ·  mmi

Nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak... Lehet, nem vagyok elég rugalmas és megértő, de nálam már az is kiverte a biztosítékot, hogy a Quimby egyik – általam leginkább szeretett számát – a ketchuphoz nyomják. Vagy fordítva.

Fotó: Kapos.hu

És most itt van ez a 67-es úton is...

A reklámosok részéről érthető a szándék: ez olyan, mintha nem lépcsőn mennél le, hanem lecsúsznál – és a magyar sláger ebben az esetben a csúszda az ismertséghez vezető úton, mert még háttértévézés közben is felkapja az ember a fejét, ha a kedvenc melódiáját hallja. Tulajdonképpen a zenészeket is értjük – ebben a válságos helyzetben minden fillér számít. Mégis, fura belegondolni, hogy azok a dalok, amelyekre a koncerteken, fesztiválokon tomboltál, azok, amelyekhez ezernyi emlék és élmény fűződik, egy bizonyos generáció számára már csak a ketchuot és a lázcsillapítót fogják jelenteni...

Nekem az az út sokkal szimpatikusabb lenne, ha a reklámgyártók azért fizetnék a zenészeket, hogy kiváló eredeti reklámzenéket, aláfestéseket írjanak. Így a káposztánk is megmaradna, és mindegyik kecske jóllakna – igaz, nem egy gyorsétteremben.

S hogy mennyire csak a dallamra van szükségük a reklámiparosoknak, azt az is mutatja, hogy a szöveget egyszerűen kikukázták. Mert ha a szöveget nézzük, elég primer a képzettársítás: nagy eső jön, megázol, dideregsz, lázas leszel, gyógyír kell... Azon is nagyvonalúan átléptek mindazok, aki felhasználták/engedélyezték a dalt, hogy ez a szám egyfajta "Cipő-himnusz". S ezt úgy mondjuk, hogy nem vagyunk ordas Republic-fanok. Egy himnuszt nem adunk el.

Persze, tök szubjektív a dolog, kinek milyen szám mit jelent – lehet, amire te azt mondanád: ez bármikor mehetne bármilyen reklámba, azon más háborodna fel. Az emberben belül van egy lénia, amin nem szívesen lép át, és ez, úgy tűnik, a szerzőkben és a zenekarokban máshol van. Mindenkiben máshol van... Minden fogyasztóban...

Vigyázat, termékelhelyezés – kénytelenek vagyunk megmutatni, miről beszélünk.

 

Forrás: kreatív.hu

 

A helyiek agyára megy a 67-es út zenélése

 

 

reklám, spot, kampány, republic, 67-es úton

 

 

Szólj hozzá!


Belépés csak beoltottaknak! Négy koncertet szerveznek a Bloomfield stadionban

Belépés csak beoltottaknak! Négy koncertet szerveznek...

Négy szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak a tel-avivi Bloomfield stadionban – jelentette be szerdán a helyi önkormányzat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek