A Republic örökzöldjét egy lázcsillapító reklámban használták fel

2020/10/07  ·   Vélemény   ·  mmi

Nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak... Lehet, nem vagyok elég rugalmas és megértő, de nálam már az is kiverte a biztosítékot, hogy a Quimby egyik – általam leginkább szeretett számát – a ketchuphoz nyomják. Vagy fordítva.

Fotó: Kapos.hu

És most itt van ez a 67-es úton is...

A reklámosok részéről érthető a szándék: ez olyan, mintha nem lépcsőn mennél le, hanem lecsúsznál – és a magyar sláger ebben az esetben a csúszda az ismertséghez vezető úton, mert még háttértévézés közben is felkapja az ember a fejét, ha a kedvenc melódiáját hallja. Tulajdonképpen a zenészeket is értjük – ebben a válságos helyzetben minden fillér számít. Mégis, fura belegondolni, hogy azok a dalok, amelyekre a koncerteken, fesztiválokon tomboltál, azok, amelyekhez ezernyi emlék és élmény fűződik, egy bizonyos generáció számára már csak a ketchuot és a lázcsillapítót fogják jelenteni...

Nekem az az út sokkal szimpatikusabb lenne, ha a reklámgyártók azért fizetnék a zenészeket, hogy kiváló eredeti reklámzenéket, aláfestéseket írjanak. Így a káposztánk is megmaradna, és mindegyik kecske jóllakna – igaz, nem egy gyorsétteremben.

S hogy mennyire csak a dallamra van szükségük a reklámiparosoknak, azt az is mutatja, hogy a szöveget egyszerűen kikukázták. Mert ha a szöveget nézzük, elég primer a képzettársítás: nagy eső jön, megázol, dideregsz, lázas leszel, gyógyír kell... Azon is nagyvonalúan átléptek mindazok, aki felhasználták/engedélyezték a dalt, hogy ez a szám egyfajta "Cipő-himnusz". S ezt úgy mondjuk, hogy nem vagyunk ordas Republic-fanok. Egy himnuszt nem adunk el.

Persze, tök szubjektív a dolog, kinek milyen szám mit jelent – lehet, amire te azt mondanád: ez bármikor mehetne bármilyen reklámba, azon más háborodna fel. Az emberben belül van egy lénia, amin nem szívesen lép át, és ez, úgy tűnik, a szerzőkben és a zenekarokban máshol van. Mindenkiben máshol van... Minden fogyasztóban...

Vigyázat, termékelhelyezés – kénytelenek vagyunk megmutatni, miről beszélünk.

 

Forrás: kreatív.hu

 

A helyiek agyára megy a 67-es út zenélése

 

 

reklám, spot, kampány, republic, 67-es úton

 

 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek