Annyira hangos volt a Metallica, hogy felkeltette a várost!

2018/10/01  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Bár az együttes Los Angelesben alakult meg, San Francisco-t tekintik otthonuknak. Mondhatjuk tehát, hogy “otthon” adtak egy koncertet szerdán, amit nem csak a rajongók tudtak végighallgatni a koncert helyszínén.

Fotó: YouTube

Az emberek Twitteren kezdtek el hangot adni nemtetszésüknek, mivel a koncert hangosítását enyhén szólva túltolták, és az utcán sétálva is kivehetők voltak a dalok, dübörögtek a falak, és emiatt nyilván elaludni is lehetetlen volt.

A buli a San Francisco-i Civic Centerben került megrendezésre, tehát szabadtéri volt... Persze nyilván volt, aki örült neki, hogy ingyen hallhatja őket élőben, sétálgatás közben, azonban a város lakóinak többsége kiakadt, hogy hétköznap este nem tudnak rendesen aludni a “zaj” miatt. Reméljük legalább valamelyest megnyugtatta őket a tény, hogy a zenekar egy jótékonysági koncertet adott, és dollármilliókat adományozott a bevételből a University of California San Francisco’s Benioff Children’s Hospital-nak (San Francisco-i Benioff Gyermekkórház).

Íme néhány felháborodott tweet az eseményről:

“Mikor végez már a Metallica? Aludnék!’

És egy videó.

Egy nem messze lakó srác azt írta:

“Ha a Metallica show nem lett volna elég hangos önmagában, most már akkor is biztos, hogy az egész lakóház ébren van, ugyanis a finálé részeként ellőtt tűzijáték akitválta a tűzjelzőnket és az egész házat evakuálni kellett!”

A zenekar nemrég jelentette be, hogy jövőre ismét útra kelnek, és érintik Európát is.

“Megígértük, hogy visszatérünk!” – mondták, és az ígéret szép szó!

A turné május 1-jén indul Portugáliából. Magyarországi helyszín sajnos nem szerepel a listán, de bécsi, bukaresti, prágai és varsói igen, így egy kis utazással el lehet őket kapni a környéken.

A cikk forrása

 

Metallica, koncert, európai turné, csendháborítás

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek