Hofi Géza a Road és a Korn között

2019/10/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nagyon érdekesen alakult a 39. heti Top 40 album-, DVD- és válogatáslemez-lista. Egyrészt magyar túlsúly van, ami a Rádiós Top 40 játszási listáról nem mondható el (a 13. helyen tűnik fel az első magyar név, a Magna Cum Laude), másrészt a sok zenész között helyet kapott a magyar szórakoztató legenda is.

Fotó: FORTEPAN

Menjünk sorban – visszafelé.

A 10. helyen a Follow The Flow Nem tudja senki lemeze áll,  s tekintve, hogy egy hároméves zenekarról van szó, ez nem kis teljesítmény.

 

A 9. hely Attiláé. Tekintve, hogy valójában fogalmunk sincs, ki ő, Házibuli Attilávalt meg még soha nem láttunk, ez sem elhanyagolható siker.

 

A 8. helyen az OSSIAN szállítja a reményt, erről az albumról itt írtunk. Úgy képzeljük, Paksi Endre most még boldogabb.

 

A hetedik a KORN maga. Szeptember 13-án jött ki a Nothing, ami a 2016-os The Serenity Of Suffering lemez folytatása. Sötétség, káosz, gyász...

 

A hatodik helyen egy posztumusz válogatásalbum található, mégpedig HOFI GÉZÁÉ (1936-2002), amelyet a Hungaroton adott ki és 20 dal található rajta, többek között ez:

 

A ROAD következik az 5. helyen, 15 év 15 legjobb Road dalával, közte 4 újrarögzített közönségkedvenc számmal, és ezzel a klipes új dallal:

 

Negyedik HOOLIGANS, akik a jég hátán is megélnek, és most talán éppen pihennek, mert a hétvégén a Borhíd fesztiválon tolták.

 

Kowáék a negyedik helyen, kicsit húzós volt a nyaruk: volt egy autóbalesetük, aztán a frontember is kórházba került, de a klubszezonban remélhetőleg már minden rendben lesz velük.

 

Az első és egyetlen külföldi az első tízben: az Oasis-os LIAM GALLAGHER. Az első szólóalbuma után alig két évvel jelent meg az új, Why Me? Why Not címmel. Hogy a rengeteg, nála sokkal népszerűbb külföldi előadó közül miért pont ő került be egyetlenként a top 10-be, misztik. De mi örülünk. Mert ő egy Jedi...

 

A csúcson a DEPRESSZIÓ, a Nehéz szó sorban a kilencedik stúdióalbumuk, feltehetően ezért van az, hogy kilenc dal szerepel a korongon, amely 2019. 09. 09-én került a boltokba, és a cédéverziója 999 forintért vásárolható meg.

 

 

 

 

 

Top 40 album-, DVD- és válogatáslemez-lista, Hofi Géza

 

 

Szólj hozzá!


Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek