Ismét segítséget kapnak a német kulturális szféra képviselői

2021/02/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Németországban újabb segítséget kapnak a családok, a vendéglátó-szektor és a kultúripar.

Fot: pexels.com

Az elfogadott intézkedések azt igyekeznek biztosítani, hogy az országban a korlátozások ellenére is minél kevesebben kerüljenek nehéz helyzetbe, így újabb 3.5 milliád eurót fordítanak majd a német vendéglátóipar megsegítésére, és további 1.5 milliárd eurót (nem merjük átváltani forintra...) kaphat a kulturális szféra.

Bejelentették ezentúl a Neustart Kultur-programot is, amely a nehéz helyzetbe került kulturális szféra (színházak, zenekarok, mozik) talpraállását segítené majd.

Az egészségügyi tárca enyhítene a lezárásokon is, mert sokáig már semmiképpen nem tartható a helyzet, a társadalom türelme elfogyott. Jens Spahn szövetségi miniszter  szerint a lazítások keretében először az iskolák és óvodák kell, hogy kinyissanak majd.

(via Mérce)

Németország, állami támogatás, válság, covid, zeneipar, kultúra

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár