Mi lesz a hiphoppal 50 év múlva?

A hiphop születésének fél évszázados jubileumát ünnepli vadonatúj, „6 betű" című dalával az összművészeti ág egyik itthoni meghonosítója, az Animal Cannibals. A srácok a jövő technológiájával próbálták megjósolni, milyen lesz a zeneipar 50 év múlva.

Mi lesz a hip hoppal 50 év múlva?
Vajon lefóliázzák az Animal Cannibals szivárvány színű lemezeit?

Vajon lefóliázzák az Animal Cannibals szivárvány színű lemezeit?

1995 óta rengeteg bakelit lemez látott napvilágot a Kannibáloknak köszönhetően. Ezek a korongok mára 30 ezer forinttól akár 200 ezer forintot is érhetnek a gyűjtők számára. Érdekes, hogy ezek a régi kiadványok, mind úgynevezett maxi lemezek, és csak néhány dal különböző verziói...
 
A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

Idén 50 éves a hiphop. Az Animal Cannibals egy trackkel tiszteleg a jubileum előtt.
 
 
Fotó: LEGO

Minden változik: Eminem és Batman is rappeli az Animal Cannibals dalát

Az Állat Kannibálok dalát rappeli 2Pac, Eminem, Notorius B.I.G, Snoop Dogg és mások mellett Donald kacsa és Batman is. Hogy lehet ez?
 
Fotó: AC/FB

Ma jelenik meg az Animal Cannibals vadonatúj CD-je

Az nem kérdés, hogy jelenleg a legnépszerűbb zenei műfaj a világon a rap. A rétegműfaj jövőre lesz 50 éves, amit az AC is rendesen meg fog ünnepelni. Idén azonban Ricsipí és Qka MC 19 dalból álló táncos slágercsokrot kötött korábbi sikerei átdolgozásából.
 
A werkfotón Sena (Hénics Fruzsina)

Megvan a rekord: megjelent a dal, amit 37 magyar szerző közösen írt

Soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon, a szerzemény a Dalszerzők Napja alkalmából az Artisjus Egyesület felkérésére készült.
 
Fotó: AC/FB

Qka MC szülinapi bulija és más szuper hírek az AC háza tájáról

Van, akivel életében nem történik annyi minden, mint amit az április hoz a Kannibálok életébe. Jegyzettömb kellett, hogy ne hagyjunk ki semmit...
 
 
Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

Negyed évszázaddal ezelőtt jelent meg az Animal Cannibals máig legnépszerűbb albuma, a Reggel, délben, este. Az évforduló kapcsán Ricsipí és Qka MC a Lemezjátszó Classic-sorozat részeként Horváth Gergelynek mesélnek a dalokról, s a két rapperrel a közönség szokás szerint...
 
Fotó: Animal Cannibals

Ez volt az az Animal Cannibals-szám, amiért Császár Elődöt kirúgták

A duó egy negyed évszázados felvételt dob a piacra, amit a '90-es évek végén nem tudtak bemutatni, mert túl szókimondónak találták.
 
Ma van a takarítás világnapja – a Kannibálok takarítónőjével ünnepeljünk!

Ma van a takarítás világnapja – Takarítónőőő jeee!

Az Animal Cannibals Takarítónő című slágerén nem fog az idő vasfoga, egy felfrissítés azonban sohasem árt, főleg akkor, ha az illető hölgy immáron 25 éve suvickol.
 
Fotó: Szelei Róbert (Pexels)

A Kannibálok grillezve szeretik

Az Animal Cannibals egy új nyári tracket készített a karantén alatt – hogy, hogy nem, a grillezés és a bográcsozás lett a témája.
 
Kerekdomb

Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.
 
Qka MC-nek ma van a szülinapja – az ünnepeléshez te is kellesz!

Qka MC-nek ma van a szülinapja – az ünnepeléshez te is kellesz!

A Kannibálok azt találták ki, hogy összekötnek három dolgot a ünnep alkalmából: a Takarítónő című számukat, a koronavírus-helyzetet és a jótékonyságot.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek