A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető kreatív koncepció – és kellő mennyiségű EU által biztosított pénz – állt a rendezvények mögött. Ilyen az, amikor a kiemelkedő költségvetés és a határozott szakmai szándék (+felkészültség és munka) nemhogy kielégíti, de fel is csigázza a közönség érdeklődését.

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST
No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza!

No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza és egy csomó remek zenekar

Nyárzáró zeneünnepként rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legfontosabb világzenei programját, amely a térség sokszínű arcát mutatja be. A műfajokban és a jellegzetes balkáni életérzésben gazdag BALKAN:MOST Fesztivál szeptember 7-9. között...
 
Fotó: Primavera/FB

Ez lesz az első európai, egész hétvégés fesztivál streaming: Primavera Sound

Élőben közvetíti a Primavera Sound fesztivált az Amazon. A rajongók a világ bármely pontjáról nézhetik a koncerteket, interjúkat, melyek során a kulisszák mögé is bepillanthatnak majd.
 
 
A Barcelona Gipsy balKan Orchestra turnéja a Várkert Bazárba ér májusban

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra turnéja a Várkert Bazárba ér májusban

A különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával lopta be magát a közönség szívébe. Május 14-én A Várkert Bazárban csapnak...
 
Pearl Jam koncert 2018-ban a Palau Sant Jordi arénában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött meg senki – írja a Telex.
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
Barcelona egy estére a Trip hajóra költözik

Barcelona egy estére a Trip hajóra költözik

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra két évvel ezelőtt járt Budapesten, akkor is ősz volt – a két időpont között azonban zongorázni lehet a különbséget – a világ összes hangszerén. Ma már az is nagy szó, ha valamely előadó vagy zenekar turnéra indul, s az is, hogy egyáltalán...
 
 
Ismét bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek Barcelonában

Ismét bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek Barcelonában

Barcelonában és a vonzáskörzetében található mintegy tucatnyi településen újból korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzések emelkedése miatt – jelentette be a katalán kormány még pénteken Barcelonában.
 
Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Ne tessék félreérteni, nem bizonyos embereket hívunk most így: TÉNYLEG cserepes növényeknek adtak koncertet a barcelonai Liceu operaház művészei.
 
Sokat köszönhet a primavera fesztiválnak a magyar zenekar

Sokat köszönhet a Primavera fesztiválnak a magyar zenekar

A Belau (a Kedves Péter és Buzás Krisztián által alkotott elektronikus zenei produkció) az Essence májusi debütálása óta igazán impozáns eredményeket tudhat maga mögött, hazai és nemzetközi viszonylatokban egyaránt – köszönhetően a HOTS-nak is. Meg persze maguknak...
 
Két magyar zenekar is fellép a Primavera Soundon

Két magyar zenekar is fellép a Primavera Soundon

A nemzetközi tehetségeket bemutató programja részeként két magyar zenekart, a Mayberian Sansküllotsot és a Belaut is meghívták a barcelonai Primavera Soundra.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek