Fotó: Dürer kert

A zenekaroknak muszáj lesz kipróbálniuk, milyen egy szerdai koncert...

A Szeretlekmagyarorszag.hu közölt egy körképet, amelyben a budapesti nagy koncerthelyszínek képviselőit szólaltatja meg. Mi a Dürert emeltük ki, mert szerintünk van benne pár fontos gondolat, a többit a forrásoldalon találjátok, link alul.
 
Ha a Dürerbe vagy az A38-ra volt jegyed...

Ha a Dürerbe, az Akváriumba vagy az A38-ra volt jegyed...

A Dürer Kert március 31-ig tervezett koncertjei elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. Az A38 március 14-ig jelölte az elhalasztott koncerteket, utána mi sem tudjuk, mi van. Az Akváriumban mindent lemondtak, de a bisztró és a terasz üzemel.
 
 
Az Alice In Chains frontembere csak egy gitárt hoz a Dürerbe

Az Alice In Chains frontembere csak egy gitárt hoz a Dürerbe

William DuVall a grunge-szcéna egyik legnagyobb énekesévé nőtte ki magát, tavaly kiadott egy szólóalbumot is. Április 15-én érkezik a Dürer Kertbe.
 
Duplázik az August Burns Red a Dürerben

Duplázik az August Burns Red a Dürerben

Hat hét alatt elkelt az összes jegy az August Burns Red bulijára, és mivel a srácok imádják Budapestet és a magyar rajongókat, úgy döntöttek, hogy dupláznak: a ráadás június 15-én lesz. A banda ráadásul azóta bejelentette új lemeze érkezését is.
 
Crossfaith

A japán metál tarolt a Dürerben

Idén el vagyunk kényeztetve metálos szempontból, hisz egymásnak adják a kulcsot a jobbnál jobb külföldi zenekarok. A 5FDP után szombat este a Dürerben is taroltak a keménykedős srácok. Igaz, jóval kisebb, de annál lelkesebb közönség közreműködésével rengették meg a Room 041...
 
Ben Caplan csak egy van –  és utazó zenekarával ismét Budapestre érkezik

Ben Caplan csak egy van – utazó zenekarával ismét Budapestre érkezik

Az őrült szakállas orgánumát hasonlították már Tom Waits vagy James Hetfield hangjához, de olyan, mint Ben Caplan csak egy van.
 
 
Fotó: Klangstof Twitter

Tudományos laborból szabadult hangok – Klangstof a Dürer Kertben

A Klangstof az első holland zenekar, amelyik játszhatott a Coachella fesztiválon, jelenleg is az egyik legkeresettebb helyi zenekaruk. A trió szívesen kísérletezik a legszokatlanabb hangokkal, így keltették életre The Noise You Make Is Silent c. második lemezüket is, mellyel a magyar...
 
A Depeche Mode előzenekaraként ismertük meg őket – jó nagy kihagyás után újra Budapesten!

A Depeche Mode előzenekaraként ismertük meg őket – jó nagy kihagyás után újra Budapesten!

Az 1982-ben alakult Nitzer Ebbet több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most, 9 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után a Dürer Kertben adnak koncertet, ráadásul az eredeti felállásban.
 
Télzáró pogány ünnepély a Dürer Kertben február 16-án

Télzáró pogány ünnepély folkmetállal a Dürer Kertben

Február 16-án visszatér Budapestre a méltán népszerű Kalevala Oroszországból, és három kontinensről hoz magával különleges vendégeket. A népies vonal mellett ezúttal a sötétebb atmoszférájú pogány metalé lesz a főszerep a Dürer Kert kistermében.
 
Filozófikus art-rock Gdanskból – a Trupa Trupa először Magyarországon

Filozófikus art-rock Gdanskból – a Trupa Trupa először Magyarországon

A Trupa Trupa különleges art-rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A Gdanskból származó négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzsche filozófiája, ennek eredményeként pedig feltárul saját univerzumuk.
 
Negyedszer is lármáznak a csajok a Dürerben

Negyedszer is lármáznak a csajok a Dürerben

Immáron hagyomány, hogy egy estére összegyűlnek hazánk női zenészei, és kitömik a Dürer nagytermét. A Dáma Lárma idén március 7-én – a nőnap előestéjén – lesz.
 
Budapesten ad koncertet a Vámpírnaplók sztárja

Hétfőn Budapesten ad koncertet a Vámpírnaplók sztárja

Michael Malarkeyt legtöbben a Vámpírnaplók Enzojaként ismerik – miközben zenei teljesítménye is figyelemre méltó. Eddigi albumaival Európa-szerte telt házas koncerteket adott, most pedig visszatér az öreg kontinensre, és hozza magával a harmadikat: január 27-én a Dürer Kertben...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek