Bye Alexet a Sleppjével együtt kilőtt az űrbe

ByeAlexet a Sleppjével együtt kilőtték az űrbe

Ez volt életem második ByeAlex-koncertje. Nem vagyok rajongó, csak érdeklődő. De szombaton nagyon irigyeltem a zenekart és a frontembert, valamint hűséges követőiket, mert olyan közös ajándékban volt részük, amit talán minden előadó és közönség megérdemelne.
 
ZEP, a kétméteres holland dobosfenomén a Dürerbe érkezik

ZEP, a kétméteres holland dobosfenomén a Dürerbe érkezik

ZEP napjaink egyik leginnovatívabb dobosa, videót több millióan nézik TikTokon és Instagramon, szólóműsorával Európa-szerte sikert arat. A fiatal srác a maga két méterével is feltűnő jelenség, s ha színpadra lép,felrobbantja a termet. Meglátjuk, mi marad április 21-én a Dürer...
 
 
1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

1982. március 28. – ekkor rendezték meg Budapesten az első táncházi találkozót

A mozgalom a nyolcvanas évek elejére mérföldkőhöz érkezett: az ország legnagyobb fedett létesítményében, a Budapest Sportcsarnokban rendezték meg az I. Táncháztalálkozót, amely azóta is minden évben várja az érdeklődőket. Idén április 5–7. között kerül sor a rendezvényre.
 
Fotó: unideb.hu

Zenészképzés – nem középiskolás fokon

2023 szeptemberében a Debreceni Egyetemen indult az országban elsőként könnyűzenei alapképzés, amelyet a 2024. évi felvételi eljárásban is választhatnak azok a tehetséges fiatalok, akik diplomás könnyűzenészként képzelik el jövőjüket.
 
Amikor egy komplett aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

Amikor egy aréna azt üvölti: R E P T É R – Korda 85

Öveket becsatolni, Kordáék az Arénában landolnak 2024. május 11-én! A "Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow" elnevezésű produkcióval Korda György 85. születésnapját fogja várhatóan több mint tízezer ember megünnepelni. A szervező tájékoztatása szerint a héten...
 
Fotó: Campus Fesztivál

Új frontembert keres a Pokolgép

14 év után távozik a zenekar éléről Tóth Attila énekes. Döntését rövid közleményben tudatta a rajongókkal a Facebookon.
 
 
Csepregi Éva: Jubileum+

Csepregi Éva: Jubileum+

2024. január 6-án – azaz ma – Csepregi Éva életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a színpadon eddig eltöltött évtizedeire fog visszaemlékezni.
 
Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.
 
A bélyeghez alkalmi boríték, valamint egyedi bélyegző is tartozik

Csepregi Évát megbélyegezték

Csepregi Éva énekes, előadóművész, a Neoton Família együttes tagjának öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta Zrt..
 
Nem csak a húszéveseké a világ: a Korda-házaspár 50 helyszínen, több tízezer rajongó előtt lépett fel

Nem csak a húszéveseké a világ: a Korda-házaspár 50 helyszínen, több tízezer rajongó előtt koncertezett

A Reptér turné névre keresztelt eseménysorozat keretében a művészek felléptek egyebek mellett az EFOTT-on, a debreceni Campus Fesztiválon, több vidéki városban, sőt, a határon túlra is elvitték lobogtatni a szélzsákot
 
Fotó: Szipál Péter

Katona Klári velünk van: írások, hangoscikkek, podcastok formájában

Mint az már évek óta nem titok, Katona Klári felhagyott a koncertezéssel, helyette azonban folyamatosan keresi, miben adhatna önmagából még többet mindazoknak, akiket érdekel a munkássága. Ennek jegyében írta a Kész szavak, majd a Közelség című könyveket és szervezett azonos címmel...
 
Észtország legvagányabb rock zenekara ismét Budapestre érkezik

Észtország legvagányabb rockzenekara kis kihagyás után ismét Budapestre érkezik

A többek között a Red Hot Chili Peppers és a Foo Fighters vendégeként is ismert Elephants From Neptune hat év után tér vissza Budapestre. Az észt zenekar a BuSH-on mutatja be új, Boogieland című nagylemezét november 2-án, az Akvárium Klubban.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek