Fotó: Maroon 5  FB

Letartóztatták Maroon 5 basszusgitárosát

A 24.hu szúrta ki a külföldi sajtóban, hogy szombaton letartóztatták Mickey Maddent.
 
Öt heavy metal nótát küldünk a nepáliaknak – a sáskák ellen

Öt metál nótát küldünk a nepáliaknak a sáskák ellen

Igazán nem tudjuk, mire alapozzák az állítást: a metáltól irtóznak ennyire, vagy a sáskák hallószerveiről vannak alapos kutatásaik, mindenesetre úgy gondolják, a (heavy) metállal el lehet űzni a sáskákat.
 
 
Fotó: David Dibert (Pexels)

Ezer mécsest gyújtanak Szentendrén a Duna-parton

Régi hagyomány újjáélesztésével emlékezik meg Szent Iván napjáról Szentendre dalmát közössége július 27-én.
 
Fotó: Gitármánia

Ferenczi György, Siklósi Örs, Lukács Peta a Gitármánia tábor előadói között

Idén már 27. alkalommal szerveznek meg a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort a szolnoki Tiszaligeten. Az egy hét alatt közel 100 kurzuson vehetnek részt a zenészek július 20. és 26. között.
 
Ezt a mérkőzést egyértelműen az Enter Sandman nyerte...

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája továbbgondolta a dolgot: ők a (közönségük szerint) legeslegjobb Metallica-nótát keresik.
 
A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

Az, hogy saját whiskey-t készít a Metallica, nem újdonság, 2017-ben írtuk meg. A Blackened márkanevű italt az együttes1988-ban megjelent And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el.
 
 
Fotó: Novák Viktor

Nem jönnek át az amerikai zenekarok Európába

Legalábbis ez a FEZEN tapasztalata, ami feltehetően nem fog eltérni a többi nyári fesztivál tapasztalásától, hiszen ezt már megjósolta a kormányközeli Magyar Turisztikai Ügynökség is. :(
 
Elon Musk barátnője kreatív karanténban van

Elon Musk barátnője kreatív karanténban van

Grimes ötödik albuma, a "Miss Anthropocene" február 21-én látott napvilágot. Ehhez a sikerhez hozzátesznek a látványos klipek és lyric videók is, amik – az extravagáns énekesnőt ismerve – éppoly távol állnak a megszokottól, akárcsak ő.
 
Mayhem

Budapestre jön a norvég horrorzenekar – magyar frontemberével érkezik a Dürerbe a Mayhem!

Örömködünk, hogy végre programajánlót is írhatunk, szóval nézzétek el nekünk, hogy az egészen bizarr sztorival rendelkező norvég Mayhem zenekar koncertjének látogatására buzdítunk most titeket! ;)
 
Egy csomó zenész – köztük egy magyar is – szerepel az új horrorfilmben

Egy csomó híres zenész szerepel az őszre elkészülő új horrorfilmben

A THE RETALIATORS című filmben olyan keményvonalas zenészek tűnnek fel, mint Tommy Lee, a komplett Five Finger Death Punch, Jacoby Shaddix (Papa Roach), a The Hu, az Ice Nine Kills, az Escape The Fate és mások.
 
A Live Nation is gyűjtögeti Nektek az otthoni néznivalót

A Live Nation is gyűjtögeti nektek az otthoni néznivalót

Számos oldalon találkozhattok már unaloműző koncertek, vagy élő bejelentkezések összesített formájával amiből természetesen a világ legjelentősebb szervezőcége a Live Nation se maradhatott ki.
 
Itt az idő, hogy megtanulj legényesezni!

Itt az idő, hogy megtanulj legényesezni!

Legényesezz otthon! címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész kihívást indított az interneten.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek