Szécsi Pál 80

Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Tegnap este a Budapest Park színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj 2023-as életműdíjasa Korda György és Balázs Klári. Az idei elismerések listája továbbá a legendás hangmérnök, Kraft Tamás nevével vált teljessé, aki szakmai életműdíjat kapott.

Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj
Holtverseny ritkán van a Fonogram-díj életében

Holtverseny ritkán van a Fonogram-díj életében – avagy, úristen, kik az idei nyertesek?

Ritka, de nem példa nélküli a Fonogram-zsűri munkája során a szavazategyenlőség. 2023-ban holtverseny alakult ki a hazai rap/hiphop kategóriában, így Beton.Hofi "PLAYBÁNIA" című albumát, illetve Majka és Molnár Tamás "Azt beszélik a városban" című közös dalát egyaránt szakmai...
 
A díjtárgy Sipos Balázs üvegművész munkája.

Ma minden kiderül...

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.
 
Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Nigeri esküvőkön, piknikeken játszott dalok Mdou Moctar új kislemezén

Új kislemezzel jelentkezik a nemrég egy Fonogram-díjat és a Bánkitó fesztiválon a magyar közönség tetszését is bezsebelő Mdou Moctar.
 
Fot: Fonogram

A Piramis és Komjáthy György életmű-díjat kapott, megvan az év slágere is – Fonogram 2022

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.
 
Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

A nemrégiben Fonogram-díjra jelölt „Time is not a magazine” album a zenész ötödik nagylemeze, amellyel elsősorban a kevés reflektort kapó dobosok előtt tiszteleg.
 
Fotó: Nakanegh Dich

A Fonogram-jelölt Mdou Moctar is ott lesz a Bánkitó Fesztiválon

Három az egyben: megvannak a Fonogram-díj jelöltjei és elkészült a Bánkitó Fesztivál programja is. A kettő között a kapocs az afrikai gitárzene egyre népszerűbb éllovasának számító Mdou Moctar.
 
Bruce Springsteentől a Dupla Kávén át a Bagossy Brothersig – megvannak az ÉV FELVÉTELEI

Bruce Springsteentől a Dupla Kávén át a Bagossy Brothersig – megvannak az ÉV FELVÉTELEI

Tizennyolcadik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat – az esemény az AC/DC-nek és Bruce Springsteennek köszönhetően idén nemzetközi figyelmet is kapott.
 
Ők az idei Fonogram-jelöltek

Ők az idei Fonogram-jelöltek

2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.
 
Változtatnának a Fonogram díjon

Lecserélnék a Fonogram díjat

Nem az elbírálás menetén vagy a díjátadón változtatnának – magát a kézzel fogható szobrocskát terveztetnék át (képünkön).
 
Fotó: Hillsdom

A Belaut a BBC-ben remixelik

A duó régóta várt, második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, amely számos pozitív kritikát kapott és több, mint félmillió streamnél jár. A külföldön is egyre sikeresebb zenekar, most a Risk It All című dalához készült remixel jelentkezik, amely a BBC Radio 1-on debütált.
 
Térben és időben is utazunk a Belau friss klipjében

Térben és időben is utazunk a Belau friss klipjében

A Belau friss lemezét október 12-én mutatja be az A38 Hajón, a CAFe Budapest keretein belül, számos extrával, vendégekkel, egyedi látvánnyal. Az európai turnéjának elmaradó állomásait a lehetőségekhez mérten folyamatosan pótolja, de addig is egy vadonat új videóval vigasztalják...
 
Sabina live

Van ebben valami abszurd: lesz főcímdala a Fonogram-díjnak

Azt ugyan nem értjük, miért kell egy, a teljes zenei palettával foglalkozó díjátadónak 1 db szignál, de biztos van rá jó magyarázat, csak mi nem vagyunk eléggé befogadók.
 
Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest Kongresszusi Központban

Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest...

A nagy érdeklődésre tekintettel a népszerű előadó 2024. március 17-én 16 és 20 órakor is színpadra lép a BKK-ban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

A "koreai zenekar" ebben az esetben nem a klasszikus K-popot jelenti, hanem négy tehetséges hangszeres zenészt, akik főként angol nyelvű dalokat játszanak és szinte mindannyian kiválóan énekelnek. A The Rose nevű koreai zenekar Dawn To Dusk elnevezésű turnéja 2024. március 17-én érkezik Budapestre.

13 év után újra lemezt adott ki Bereczki Zoltán

A 'Téli dalok' című új album szenteste előtt pontosan egy hónappal, november 24-én érkezett meg.
Új koncertek