DVTK-stadion, Rockfesztivál (1973.) Fortepan / Urbán Tamás

Ittál-e almabort fesztiválon?

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, a 2020-as „Hogyha hallom én, minden az enyém!", illetve az egy évvel később, "Filléres emlékeink" címmel kiírt pályázatok sikerén felbuzdulva harmadszor is közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. A kiírás...
 
Fotó: DANIEL FALLOT/Ina

Akinek tele volt a két keze boldogsággal

Március 13-án kerül sor a Petrovics Eszter által rendezett, Cziffra György életét bemutató új dokumentumfilm premiervetítésére. A Tele van a két kezem boldogsággal - Cziffra100 című filmet az MTVA is műsorra tűzi majd, hamarosan látható lesz a közmédiában.
 
 
Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Ma már semmi különös nincs abban, hogy egy lány tolja egész éjszaka a bulit valamelyik szórakozóhelyen vagy fesztiválon. Sőt, Metzker Viktória már Az év DJ-je címet is elhódította két évvel ezelőtt, a közönségdíjaknál pedig többször is győztek már a lányok. Ezúttal viszont...
 
Lobog a szélben! Exkluzív Korda-koncert a repülőtéren – videópályázattal

Lobog a szélben! Exkluzív Korda-koncert a repülőtéren – videópályázattal

A Budapest Airport a Korda-Balázs házaspár bevonásával videópályázatot hirdet: a legjobban sikerült Reptér-videók készítői nyolcadmagukkal nyerhetnek belépőket egy zárt körű repülőtéri koncertre, amelynek az 1. Terminál lesz a helyszíne.
 
 Ingyenes szabadtéri kiállítás Cziffra György életéről a Várkert Bazárban

Ingyenes szabadtéri kiállítás Cziffra György életéről a Várkert Bazárban

A világhírű magyar zongoravirtuóz, Cziffra György (1921–1994) életében nélkülözés és bőség, üldöztetés és ünneplés egyaránt akadt. Ezt a regénybe illő pályát tárja elénk a Cziffra György-emlékév eseménysorozatának keretében összeállított kiállítás a Várkert Bazárban.
 
Bár a költő nem ott nyugszik, Ferenczi Györgyék Petőfi-verseket adnak elő a Fiumei úti sírkertben

Bár a költő nem ott nyugszik, Ferenczi Györgyék Petőfi-verseket adnak elő a Fiumei úti sírkertben

Szeptember 17-én, szombaton a NÖRI a korábbi évekhez hasonlóan tematikus sétákkal, kisbuszos túrákkal és a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódó koncerttel csatlakozik az idei KÖN rendezvényeihez.
 
 
A legeslegutolsó Rájátszás augusztusban lesz Zalában

A legeslegutolsó Rájátszás augusztusban lesz Zalában

Augusztusban a zalai Szentgyörgyváron folytatódik a idei Margó fesztiválok sora. Az elsőként tavaly megrendezett Margófeszt ezúttal is garantált zalai élményekkel, sok-sok irodalommal és még több zenével, kiállításokkal és workshopokkal vár mindenkit az alig 300 fős településre.
 
Fotó: Mogyoródi Aquaréna

Szezonnyitó Retró party a mogyoródi Aquarénában

Szezonnyitó Retró partyval várja vendégeit Magyarország legnagyobb aquaparkja, a mogyoródi Aquaréna június 24-én. A lemezeket DJ Dominique pakolja majd.
 
Fotó: Carson Coma/FB

Sziget 2022: nagyszínpados a Bagossy Brothers Company, a Random Trip, a Carson Coma és Azahriah

Megjöttek a magyarok a Szigetre. Mármint a fellépők névsora. A szervezők az előadókkal együtt újragondolták a Sziget magyar zenei koncepcióját és kínálatát.
 
Fotó:

Tuba, harsona, trombita, cselló, 4 hegedű valamint zongora, dob és basszusgitár: ez a KVARK projekt

Május 21-én, szombaton a győri Torula Művésztér kertjében egy különleges térhangzású zenei előadás lesz hallható – a közönségnek egy minden érzékre ható művészeti és közösségi élményben lesz része. Mindezt a Marton Szabolcs zeneszerző által megálmodott KVARK projekt...
 
Fot: Fonogram

A Piramis és Komjáthy György életmű-díjat kapott, megvan az év slágere is – Fonogram 2022

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.
 
Fotó: Krebsz Albert

A Cziffra Fesztivál zárása után is nyílnak a zongoravirágok

Az idei Cziffra Fesztivál véget ért, de a Cziffra György-emlékév folytatódik: március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek