Szomjas György

A betyárvilág borongós romantikája – Szomjas György emlékére szól a dal

Egy még el nem készült magyar westernfilmhez írt főcímzenét Fehér Viktor a Kerekes Band dobosa, avagy Vittorio Bianco. Az Amott legel című palóc népdalt Sohajda Péterrel közösen dolgozták fel – Szomjas György emlékének ajánlva.
 
Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

Szappanos György emlékestet tartanak a Gitármánia Táborban

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor egykori tanáráról, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szappanos György basszusgitárosról barátai, zenésztársai koncerttel emlékeznek meg a szolnoki rendezvényen. Az egyhetes esemény nyitónapján Szapi első komoly zenekara, a Molotov Funk...
 
 
Fotó: YouTube

Isten veled, Gyurika! 55 évesen elment Szappanos György

"Isten veled Gyurika! Köszönünk mindent" – posztolta a Kretens zenekar. Talán már kevesen emlékeznek erre, de az óbudai punkokkal is játszott Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa. A hardrock.hu nekrológjában azt írja, a zenész pár napja agyvérzést kapott, és az orvosok már nem...
 
Cziffra György (1958.)

Közönség előtt rendezik a Cziffra fesztivál Bárestjét

A MOMkult lokállá alakított színháztermében – immáron közönség előtt – június 10-én este tartják meg a Cziffra Fesztivál hagyományos Bárestjét. A hangulatért Sárközy Lajos és zenekara és a Hot Jazz Band felel.
 
 Fotó: Knap Zoltán

Szívből jövő egyperces: Hajós András és egy Down-szindrómás kamasz közös dala

Az zenei egyperces a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére jött létre a szervezet 1 százalékos kampányához.
 
A zongorista és az újságíró

A zongorista és az újságíró, avagy miért maradt el Cziffra György berobbanása a magyar zenei életbe

A zongorista és az újságíró – Cziffra György emlékezete címmel rendeznek műhelytalálkozót, melynek célja, hogy lendületet adjanak a művész korszerű életrajzi kutatásának és pályaíve feltárásának. Az előadások – amelyeket az online közvetítésnek köszönhetően bárki...
 
 
Fotó: Frank/Over My Dawn FB

Lapszemle: ismét egy fiatal magyar zenésztől búcsúzik a szakma

Van egy rossz, egy félig rossz meg egy jó hírünk. Az egészen rosszal kezdjük.
 
Fotó: Médiaklikk

Ferenczi Gyuri és Mező Misi is beül A DAL 2021 zsűrijébe

Vincze Lilla, Nagy Feró és a visszatérő Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz A Dal 2021 zsűrijének negyedik tagja. Tavaly Pély Barna és Apáti Bence is zsűritagok voltak.
 
Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándul

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.
 
A legenda feltámad: újra zenél a CroMagnon's Coke

A legenda feltámadt: újra zenél a CroMagnon's Coke

Az alternatív és más zenészkörökben is legendává vált zenekar feltámadt – és cédét is kiadott, s tették mindezt 28 év szünet után és a még a katasztrofális 2020-as év beköszönte előtt. Sajnos, megmutatni már nem tudták magukat az ismert okokból.
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek