Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt

Március 8-án lett volna 88 éves a magyar dzsessz világszerte legelismertebb dalszerző-gitárosa, a tragikusan korán, 1982-ben elhunyt Szabó Gábor, akinek összetéveszthetetlen játéka gitárosok nemzedékein hagyott maradandó nyomot.

Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt
Fotó: Komroczki Dia

Új dal fúvósokkal, új lemez, táncos évzáró buli – rápörgött az év végére a Góbé

A Góbé 15 – Müpa Live lemez december 15-én jelent meg, immáron a második dalt mutatták be erről a lemezről, a zenekar pedig az évet a Gödör Klubban zárja december 20-án, ahol először lehet kézbe venni a koncertlemezt bakeliten, a fellépés után pedig közös táncház veszi kezdetét.
 
Na de hogy kerül Delhusa Gjon a Gödörbe?

Na de hogy kerül Delhusa Gjon a Gödörbe?

A Gödörről kialakult az a képünk, hogy leginkább alternatív és/vagy underground zenekarok lépnek fel a Király utcában, és olyan rétegzenéket lehet ott hallani, amelynek közönségbázisa nagyjából akkora, mint a Gödör befogadó képessége – nem mainstream, de roppant szerethető...
 
 
Fotó: Kamondy Ágnes/FB

Pest fölött az ég: Kamondy Ágnes születésnapi koncertje a Gödörben

A nyolcvanas évek alternatív színterének dívája két hét múlva lesz 70 éves. A most csütörtöki koncert műsorát tizenkét új és néhány régebbi dala alkotja (az Orkesztra Lunától és a Dalok Közép-Nirvániából című előadásból).
 
Fotó: KAL Band/FB

Gypsy rockabilly a Király utcában, avagy ismét bepörget a BalkanBeats a Gödörben

A bulisorozat alapítója, Robert Soko előtt ezúttal a belgrádi KAL zenekar veszi be a színpadot, majd a hajnalba nyúló estét SUEFO zárja május 26-án, pénteken.
 
Most és itt: klippremierrel és koncertekkel tért vissza 8 év után a Napkutya zenekar

Most és itt: 8 év után klippremierrel és koncertekkel tért vissza a Napkutya zenekar

A Napkutya zenekar egy hosszabb alkotói szünetet követően újra aktív!
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál: Kiss Tibi régi és új alkotásai a Főfotó Galériában

Budapesti Tavaszi Fesztivál: koncertek mindenhol, tánc az utcán és Kiss Tibi-kiállítás a Főfotó Galériában

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 
 
Japán költészet és jégkorong a Gödörben

Japán költészet és jégkorong a Gödörben

Az Ice Hokku egy izraeli indie-pop duó, akik holnap (kedd) este adnak koncertet a Király utcában. A zenekar neve szójáték: a japán költészet és a jégkorong szó összekeveredése.
 
Ma este Balkan Beats a Gödörben!

Ma este BalkanBeats a Gödörben!

A BalkanBeats egy találkozási pont, és ez nemcsak a lineup-ra vonatkozik, hanem a közönségre is. Mindenkihez szól: romák és nem romák, turisták, külföldiek, budapestiek együtt buliznak – nem számít a kor, az egzisztencia, csak a tánc és a jó hangulat hajnalig!
 
Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Két hazai hammondos zenekar, a Premecz Mátyás Organ Trio és a Fenyves Quartet részvételével kerül megrendezésre a "Hammond Orgasm Vol.1." elnevezésű rendezvény a Gödör Klubban december 21-én.
 
Először és utoljára: lemezbemutató koncerttel búcsúzik a BEKVART

Először és utoljára: lemezbemutató koncerttel búcsúzik a BEKVART

A Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a BEKVART augusztusban jelentette be feloszlását, ám még egy utolsó lendülettel rögzítettek egy nagylemezt. A TÚL SOK című album dalait november 11-én, a Gödörben hallhatja először és egyben utoljára élőben a közönség (vendég: Ed Is On, ZsVÁ).
 
Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Az első élőzenei rendezvény 2002. október 22-én volt az Erzsébet téri Gödörben – ezt a komoly jubileumot a hely szellemiségéhez és kitartó törzsközönségéhez hűen ünnepli meg az underground elpusztíthatatlan klubja. A programsorozat az egész 2022/23 szezonban zajlik, itt az első...
 
A Fekete Lyuk egy estére visszatér a Gödörbe: Nulladik Változat, Perfect Name

A Fekete Lyuk egy estére visszatér a Gödörbe

Újra együtt ad koncertet a kilencvenes évek hazai alternatív rock színterének két ismert zenekara, a Nulladik Változat és a Perfect Name a fővárosi Gödör Klubban, szeptember 23-án.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek