Kultikus magyar filmek a vásznon: A kenguru

Kultikus magyar filmek a vásznon: A kenguru

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja, az Extázis héttől tízig, ezúttal a TRIP Hajón.
 
Fotó: Láng Péter

Mire jó egy szakítás?

A párkapcsolatának vége nem az egyetlen változás Petruska életében, de a többi kicsit jobban hangzik: nemrég zenekari felállásra váltott, márciusban érkezik harmadik nagylemeze, a most megjelent Help Me Out of Here-rel pedig bekerült A Dal 2019 műsorába is.
 
 
Fotó: The Bluebay Foxes Facebook

Új klip, új album és egy lemezbemutató: The Bluebay Foxes

A mindössze két éve alakult The Bluebay Foxes a hazai indie-rockot játszó zenekarok csoportját erősíti egészen szép sikerrel. Hamarosan megjelenő Now című albumuk előfutáraként érkezett egy új videó a december 20-án az Akváriumban koncertező csapattól.
 
Van egy keresztkérdésünk: száraz lábbal hogy lehet uszodában forgatni?

Van egy keresztkérdésünk: száraz lábbal hogy lehet uszodában forgatni?

Az NKA Hangfolgaló Programjának pályázati nyertesként Elüt címmel elkészítette lemezét és legújabb videóját a Keresztkérdés. A klipes dal egy hip-pop, soul és funky alapokra építkező popzene, sok szintivel
 
Poptörténeti emléktábla került a ceglédi dobmúeum falára

Poptörténeti emléktábla került a ceglédi dobmúzeum falára

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja a 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként ma újabb Poptörténeti Emléktáblát avat a Ceglédi Dobmúzeum falán.
 
Az ember, aki Grammy-díjat kapott a Mumford & Sons lemezének keveréséért, az A38-ra jön

Az ember, aki Grammy-díjat kapott a Mumford & Sons lemezének keveréséért, az A38-ra jön

Az A38 Akadémia és a Hangfoglaló december 4-i közös rendezvényének vendég-előadója a Grammy-díjas brit hangmérnök-producer, Matt Lawrence lesz.
 
 
A Belau a londoni Covent Gardenben lép fel

A Belau a londoni Covent Gardenben lép fel

Komolyzene keveredik kortárs elektronikával látványos fényfestés kíséretében a Londoni Magyar Kulturális Központ adventi koncertjén december 3-án, ahová a belépéshez csupán egy regisztráció szükségeltetik.
 
Fotó: Hangfoglaló Program

Tudtátok, mi volt eredetileg Varga Miklós Európájának a címe?

Az 1980-as évek egyik legmeghatározóbb énekese, az Európa című sláger szerzője mesélt az Azok a régi csibészek közönségének többek között kalandos pályakezdéséről, főbb szerepeiről, az Európa mesébe illő keletkezéstörténetéről és Vikidál Gyulához fűződő kapcsolatáról.
 
A DLRM (FB)

Ezek a zenekarok kaptak támogatást a Hangfoglaló keretén belül

Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.
 
A SONYA zenekarnak arany élete van

A SONYA zenekarnak arany élete van

A SONYA zenekar adja elő ebben az évadban az Aranyélet című sorozat főcímzenéjét. Az egyik legkedveltebb magyar sorozat befejező részeit októberben jelentette meg az HBO Magyarország.
 
Fotó: Baron Mantis/FB

Súlyos fejsérülést szenvedett a Baron Mantis egyik tagja, elmaradnak a koncertek

Ahogy azt a FB-közleményből megtudtuk, a duó egyik tagja, Dávid (Davey) a múlt héten fejsérüléses balesetet szenvedett. Orvosai több hónapos felépülésre számítanak – ez alatt szünetel a zenei életük.
 
Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

A Hangfoglaló Program az idei évben fel kívánja mérni, hogy milyen Magyarország próbatermi helyzete. Mennyire könnyű vagy nehéz jól felszerelt, elérhető árú próbahelyeket találni, mennyit költenek erre a zenekarok, és mik ezeknek a próbahelyeknek a jellemzői.
 
Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek