A Jurij zenekar

Anna and the Barbies, Jurij, Fekete Jenő, Várkonyi Csibészek – egy éven át tisztelegnek az élőzene előtt

Jazz, blues, rock, pop, zenés színházi est és sok más izgalmas zenei műfaj képviselteti magát az Akkordok Élőben – Az élőzene ünnepe, programsorozat keretében.
 
Fotó: Dürer Kert

A Dürer Kert lett az év helyszíne az Öröm a zene díjátadón

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. A Gyálon tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit az Antares nyert.
 
 
50 éves az Illések és pofonok

50 éves az Illések és pofonok

Újra itt van, a Sárika vagy az Oh, kisleány... – 50 éves minden idők legnépszerűbb magyar beat albuma, az Illések és pofonok. A rajongók ezúttal egy zenetörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ugyanis Szörényi Leventével végighallgathatják a teljes lemezt, és a Kossuth-díjas...
 
Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

Új, tematikus programsorozatot indítanak a Lemezjátszó szervezői. Augusztus végétől havi rendszerességgel, összesen nyolc alkalommal a magyar könnyűzene történetét jelentősen formáló és alakító könnyűzenei albumokat hallgathatja meg a közönség, és a lemezekről a dalok szerzői...
 
Zenész vagy? Hogy bírod a nyomást?

Zenész vagy? Hogy bírod a nyomást?

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja megbízásából kutatás indul a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotáról.
 
Fotó: Pexels.com

Jó hír az elektronikus zene képviselőinek

Első alkalommal írt ki pályázatot elektronikus zenei előadók és producerek számára a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programja.
 
 
Fotó: Tuszinger Károly/Lanou FB

Keltető: csipetnyi csill, falásnyi folk, picike pop – Lanou

A Keltetőben szeretnénk olyan előadókat és zenekarokat bemutatni, akik éppen most rajtolnak és/vagy keveset, vagy semmit sem szerepeltek eddig a zenei oldalakon. Várjuk a jelentkezéseteket!
 
Fotó: liveabout.com

Csak egy ugrás, de az nagy: lendületet vehetnek a rajtvonalon álló zenekarok

Mi a közös a következő előadókban: Margaret Island, Lóci játszik, Fatal Error, Run Over Dogs, Áron András Apey, Szeder, Belau? Az, hogy benne vannak abban a 140 zenekarban, amelyek az elmúlt öt évben részesültek az NKA támogatásából.
 
Fotó: Matan Segev (Pexels)

Élőzenés klubok, figyelem: több mint 10 koncert megrendezéséhez kaphattok támogatást!

A Klubtámogatói Alprogram pályázati felhívásával indul az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hatodik évada. A fővárosi, vidéki és határon túli könnyűzenei koncerthelyszínek összesen 210 millió forintra pályázhatnak július 25-ig.
 
Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Minden évben két alkalommal kerül felmérésre a magyar zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai zenekarok exportképessége. A HOTS shortlistje nem objektív mérőszámokon alapul, inkább tekinthető egyfajta pillanatfelvételnek az aktuális erőviszonyokról, és a produkciók nemzetközi...
 
Szabihíd minifesztivál feltörekvő zenekarokkal

Szabihíd minifesztivál feltörekvő zenekarokkal

A most már hagyománnyá érett Szabihíd projekt legújabb dobása az ingyenes minifesztivál, ahol a Hangfoglaló Programban részvevő ígéretes tehetségek kapnak helyet a színpadon július 6-án.
 
Szereplők: Lakatos Loretta

Új videoklippel jelentkezett a maszkos Tha Shudras

A maszkos előadásmódjáról közismert Tha Shudras zenekar új videoklippel rukkolt elő.
 
Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...