Lecsó belecsap a múltidézésbe

Lecsó belecsap a múltidézésbe

Megújult az Azok a régi csibészek-programsorozat, immáron Csibészek '90 néven várja azokat egy jó kis beszélgetésre, akiket érdekelnek a a könnyűzene-történeti visszaemlékezések. Január 30-án a Rockmúzeumban Lévai Balázs vendége Leskovics Gábor (Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk) lesz.
 
Fotó: Harmed/FB

Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt

A Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyar Harmed zenekar kapta.
 
 
Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.
 
Négy magyar zenekar is ott lesz Európa legfontosabb showcase fesztiválján

Négy magyar zenekar is ott lesz Európa legfontosabb showcase fesztiválján

Négy magyar zenekar, a Bluebay Foxes, a Harmed, a Qualitons, valamint Devil's Trade képviseli Magyarországot a szerdán kezdődő Eurosonic Festivalon a hollandiai Groningenben január 18-ig.
 
 Fotó: Clem Onojeghuo/Pexels

Szeretnél egy jó kis előzenekart? Két napod van rá, hogy kitaláld!

Két nap áll a zenekarok rendelkezésére ahhoz, hogy induljanak a Hangfoglaló Program hatodik alkalommal meghirdetett előzenekari pályázatán. A már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra 50 millió forintot szán az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma.
 
Fotó:John-Mark Smit/Pexels

Egy albérletben született meg két nap alatt a legendás album

A már meglévő ötletekből mindössze két nap alatt született meg Cseh Tamás első, Másik Jánossal és Bereményi Gézával készített nagylemeze. Az 1977-es, legendás Levél nővéremnek albumról, annak készültéről mesél a Kossuth-díjas dalszövegíró január 16-án, Budapesten, a B32...
 
 
A Billboardon debütált a magyar zenekar friss dala

A Billboardon debütált a magyar zenekar friss dala

A Belau nemrég zárta európai turnéját, tavasszal pedig új lemezt ad ki „Colourwave” címmel, amelyet áprilisban mutat be Budapesten.
 
Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.
 
Barcelonai botanikus kertben zenélt a Belau

Barcelonai botanikus kertben zenél a Belau

Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy live session-nel jelentkezik, amelyet Barcelonában, Primavera-s koncertjük előtt rögzítettek élőben. A formáció ősszel Budapesten és Londonban játszik, tavasszal pedig új lemezt ad ki.
 
Fotó: vehir.hu

Ezt a hangvillát nem használják majd minden nap

Második alkalommal díjazták a hazai könnyűzenében minőségi alkotásokat nyújtó zenészeket, zenekarokat Veszprémben – a Hangvilla jóvoltából. A díjazottak januárban közös koncertet is adnak majd.
 
Fotó: YouTube

Citromízű banán – Zorán mesél

Pontosan 50 évvel ezelőtt jelent meg a Metro zenekar klasszikus felállásának egyetlen lemeze, a Metró. A legendás album dalait a rajongók Zoránnal együtt hallgathatják végig november 28-án Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az énekes mesél is a lemezről, az akkori...
 
Külföldi koncertekre, turnékra lehet pályázni – több mint 100 milliót osztanak szét

Külföldi koncertekre, turnékra lehet pályázni – több mint 100 milliót osztanak szét

Összesen 115 millió forintra írt ki pályázatot az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram keretében. Külföldi koncertekre, turnékra, illetve nemzetközi showcase fesztiválokon való részvételre lehet pályázni 2019. november 25-ig.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek