Belau

Karibi hangulatban a Belau

A könnyed electronika szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut. A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas várakozást követően jelent meg, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte.
 
Fiúk

Katica és a Fiúk

A Rossz versek című film színésznője, Nagy Katica szerepel a nemrég alakult Fiúk zenekar új klipjében, ami a rövidesen érkező Mivanveletek című EP felvezetője is egyben.
 
 
Depresszív zombisereg ellen vicces karanténklippel harcol a LongStoryShort!

Nehéz már újat mutatni karanténvideók műfajában, de nem lehetetlen

Nehéz már újat mutatni karanténos videóknál, de az ifjú titánokból álló hazai LongStoryShort! zenekar tett egy kísérletet arra, hogy megpróbáljon a fásultságból kicsit felrázni minket.
 
Fotó: NKA

Jártál az Ifiparkba, a Metro Klubba vagy a Tabánba? Mesélj!

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hív ezért minden beat- pop-, táncdal- és rockrajongót.
 
Közzétették, milyen feladatot kell vállalniuk a zenészeknek az állami támogatásért

Közzétették, milyen feladatot kell vállalniuk a zenészeknek az állami támogatásért

Arról már beszámoltunk, hogy az Emmi egymilliárd forinttal segíti a független előadóművészeket. Ebben benne vannak a színészek, színházi dolgozók, bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs tánc művészei, az artisták, a cirkuszi dolgozók, a...
 
De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

De jó lenne, ha már szeptember 6-a lenne, és a Víztorony kerthelyiségében huhoghatnánk a világba...

Hogy mi lesz ott akkor? A debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntője, ahonnan 27 díjat vihetnek majd haza a legjobbak, például hat fesztiválos fellépést, sajtókampányt, rádiós jelenlétet és tévés zenélést.
 
 
A fotó illusztráció (Pexels.com)

Felmérik, mekkora kár érte/éri a magyar könnyűzenét – töltsd ki a kérdővet, ha érintett vagy!

A szerda délután bejelentett, a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet erőteljes hatással van a teljes gazdasági életre, beleértve a kulturális élet szereplőit, dolgozóit. Ebben a helyzetben legfontosabb az emberélet védelme, a gazdaság működőképességének a biztosítása....
 
A fotó illusztráció!  Kelly Lacy/Pexels

Tábort szerveznek tanulnivágyó zenészeknek Zsennyén

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Outbreakers' Lab, ezúttal csendes és nyugodt vidéki környezeteben, Zsennyén.
 
Itt az exportképes hazai előadók névsora - Frissült a HOTS shortlist

Az NKA szerint ezek a külföldön leginkább eladható magyar zenekarok

A HOTS könnyűzenei exportiroda évente két alkalommal méri fel zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai produkciók exportképességét. A lista nem objektív mérőszámokon alapul, ezért inkább egyfajta pillanatfelvételként tekinthetünk rá, ami azért megmutatja előadók...
 
Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Kezdő zenekari menedzserek, ide!

Jobban mondva, oda: megjelent Az ötödik tag, a menedzser című kötet, amely tizenkét hazai szakember segítségével térképezi fel a magyar könnyűzenei menedzsment világát.
 
A Tavaszi Fesztiválon mutatja be vadi új albumát a Belau

A Tavaszi Fesztiválon mutatja be vadi új albumát a Belau

Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy instrumentális dallal jelentkezik, amely egy karibi szigeten született meg. A formáció nemrég zárta európai turnéját, tavasszal pedig új lemezt ad ki „Colourwave” címmel, amelyet április 18-án mutat be Budapesten, az A38 Hajón.
 
Fotó: pexels.com

Milliós fődíj és fesztiválfellépések – Fülesbagoly Tehetségkutató idén három városban is!

Három városban rendeznek idén Fülesbagoly Tehetségkutatót: ez eddigi helyszínekhez, Martonvásárhoz és Budapesthez 2020-ban Debrecen is csatlakozott. A könnyűzenei versenyek különálló események, mindháromra lehet jelentkezni országhatáron belül és kívül. A döntőbe jutott...
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek