Kalandra Fül! – Magyarország egyetlen családi klasszikus zenei fesztiválja

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Fotó:  Óbudai Danubia Zenekar
FOrrás: Bakalika Velika/FB

Nem tudsz hangszert készíteni egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből... Na, fogd meg a söröm!

Az úgy kezdődött, hogy még tavaly a nyugat-szlovéniai Tolmin járás egyik kis falujában, Cadrgban a 15 mesterséges tó egyikét takarították a munkások, amikor egy három méter hosszú, 40-80 centiméter átmérőjű rönkre bukkantak...
 
Fotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Január elsejétől közkinccsé válik a Csárdáskirálynő (is)

Január elsejétől szabadon felhasználhatóvá válnak többek között Szép Ernő, Német Andor, Eugene O'Neill vagy Dylan Thomas írásai, Berény Róbert, Albert Gleizes festményei, Sándy Gyula, Lauber László, Fábián Gáspár építészeti tervei, valamint Kálmán Imre, Django Reinhardt,...
 
 
Fotó: Kleb Zsófia

A Bence kalandjai-dalok egyszemélyesek, de nem magányosak – évzáró koncert a K11-ben

A Bence kalandjai a K11 Művészeti és Kulturális Központban adja évzáró koncertjét november 22-én. A koncerten Bencével tart Noémo, Günsberger Ákos és Szabó Árpád is, új hangzást kölcsönözve a daloknak.
 
Fotó: The Carbonfools/FB

Carbonfools duplakoncerttel nyílik meg az Akvárium Klub új koncerthelyszíne

A Lokál elsődleges célja, hogy minőségi körülményeket biztosítson a feltörekvő és turnézó előadók számára, valamint alternatívát kínáljon ismert hazai előadók meghittebb, exkluzív koncertjeinek megvalósítására.
 
Jazzbois és Kaláka együtt az Öböl Amfiteátrumban

Jazzbois és Kaláka együtt az Öböl Amfiteátrumban

2023. szeptember 9-én közös koncertet ad a Jazzbois és a Kaláka együttes a BudaPart Öböl Amfiteátrumában. Generációk párbeszéde, különleges élmény, hangulatos környezet, Kopaszi-gát.
 
Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

Úgy tűnik, online több esélye van szóhoz jutni a kemény zenének is: a napokban újabb csatorna nyílt meg, az eddigi rockműsorok és nem csak popot játszó rádiók mellett beköltözött az éterbe a Rockmobil Tv.
 
 
Fotó: KAL Band/FB

Gypsy rockabilly a Király utcában, avagy ismét bepörget a BalkanBeats a Gödörben

A bulisorozat alapítója, Robert Soko előtt ezúttal a belgrádi KAL zenekar veszi be a színpadot, majd a hajnalba nyúló estét SUEFO zárja május 26-án, pénteken.
 
A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a Covid miatt tavaly és az azt megelőző évben még a virtuális térbe kényszerült, ám idén végre újra élőben ünnepelhetjük a műfajt, mely keretében a Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel...
 
Fotó: Hegyi Júlia

Így választanak verset a borászok

A Bence kalandjai második nagylemeze az 1bor1vers nevet viseli, a 12 dal mindegyikét egy-egy kortárs költő jegyzi és az 1bor1vers gasztro-kulturális projekt kapcsán születtek. A lemezen szereplő költők közt szerepel például Parti Nagy Lajos, Krusovszky Dénes és Nádasdy Ádám is.
 
Fotó: Kováts Zsófi

Vasárnap az m2-n megnézhető a Bereményi kalapja!

2023. január 22. a Magyar Kultúra Napja – s ezen a napon lenne Cseh Tamás 80 éves. Plusz Bereményi Géza január 26-án tölti be a 77-et. A köztévé a film műsorra tűzésével ünnepli ezt mind, egy kalap alatt...
 
Először rendeznek nemzetközi anime zenei fesztivál Budapesten

Először rendeznek nemzetközi anime zenei fesztivál Budapesten

2023. májusában a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet a nemzetközi anime zenei fesztiválon a világ vezető anime popsztárjai. Először együtt a színpadon a Virtual Music Idols,Virtual Music Idols AI Original Singeroid "#kzn", a HIMEHINA, a MaRiNaSu trió és pop ikrek LiLYPSE. 
 
Fotó: bookstr.com

Bob Dylan bocsánatot kért

Mégpedig azért, amiért "kézírásos autogramot" tartalmazó könyvében gép készítette az aláírását - írta a The Guardian online kiadása.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek