KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány.

Fotó: MayTree/FB
Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt kiválóan át is tudják adni.
 
Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

A "koreai zenekar" ebben az esetben nem a klasszikus K-popot jelenti, hanem négy tehetséges hangszeres zenészt, akik főként angol nyelvű dalokat játszanak és szinte mindannyian kiválóan énekelnek. A The Rose nevű koreai zenekar Dawn To Dusk elnevezésű turnéja 2024. március 17-én érkezik...
 
 
Spanyol és koreai kulturális fesztivál Budapesten

Spanyol és koreai kulturális fesztivál Budapesten

Az Hola (ejtsd: ola) Budapest fesztivált szeptember 30. és október 1. között rendezik meg Budapesten, a Koreai Kulturális Fesztivál pedig szeptember 8-án kezdődik.
 
Miért olyan népszerű a k-pop?

Miért olyan népszerű a k-pop?

Mondjuk, ezt a kérdést azon a napon feltenni, amikor ismét elvetette magától az életet egy k-pop sztár*, nem biztos, hogy teljesek OK, de pl. mi ott szeretnék lenni a Koreai Kulturális Központ (KKK) kéthavonta létrejövő rendezvényén, amikor erről lesz majd szó, és szeretnénk erre a...
 
Fotó: www.kpopmap.com. Link a cikkben.

A K-pop újabb hercegei első európai turnéjukra indulnak – a LUMINOUS áprilisban ér a Barba Negrába

"Akik ott voltak a bulin, még jobban megszerették őket, a szervezők pedig elégedettek lehetnek, hiszen abszolút telt ház volt, az MCND kitett magáért, Instagram-bejegyzésük szerint nagyon jól érezték magukat nálunk – így nem annyira merész a következtetés, hogy biztosan megéri...
 
Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Táncoló koreai nagymamák a Nemzeti Táncszínházban

Nem viccelünk, ez nem egy fantázianév: a spontán táncot járó nagymamák előadását álló ovációval jutalmazták már Európa számos városában, emellett az első koreai táncelőadás volt, amely meghívást nyert a világ 10 legnagyobb fesztiválja között számontartott Edinburgh-i...
 
 
A fotó az Instagram-oldalukról a szombati koncert napján készült.

Nem kapnak, de nem is kértek felmentést: bevonulnak a hadseregbe a BTS tagjai

Hétfő reggel robbant a hír, hogy a Dél-Korea (és a számok alapján a világ) egyik legnépszerűbb popegyüttesének tagjai úgy döntöttek, hogy teljesítik kötelező katonai szolgálatuk az elkövetkezendő időszakban. Fontos hangsúlyozni, hogy ők döntöttek így, mert sokféle álhír...
 
Fotó: Leenalchi

Sámánok, poposított népi opera, szimfonikusok – a Koreai Kulturális Központ koncertjei

A koreai sámánizmus rítusait kísérő zenét, poposított koreai népi operát, valamint koreai szimfonikusokat is hallgathat a közönség szeptemberben a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezésében.
 
A fotó illusztráció!

Természetesen K-pop bulival zárul a budapesti Korea Nap

Egész napos ingyenes rendezvénnyel, színpadi produkciókkal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Koreai Kulturális Központ május 21-én a Millenáris park G épületében a Korea Napon.
 
Psy, a leghíresebb K-pop-sztár

K-pop cover dance órák is lesznek a Frankel Leó utcában

Európa legnagyobb koreai kulturális központja nyílt meg a héten Budapesten, a Frankel Leó utcában.
 
Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Sőt, mire ez a cikk megjelenik, már fel is léptek a Gangwon Rock Fesztiválon. A zenészeket a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett.
 
Dél-Koreában koncertezik az idén negyedszázados Junkies

Visszatér Dél-Koreába az idén negyedszázados Junkies

A 2016-os kétkoncertes miniturné után visszatér Dél-Koreába a Junkies: az idén 25 éves jubileumot ünneplő zenekar augusztus 17-én a Gangwon Rock Fesztiválon lép fel.
 
A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek