DM 2023 – Jövőre veletek ugyanitt

Az egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett a Depeche Mode koncertjén, amikor megboldogult fiatalkorunk köszönt vissza jó másfél óra erejéig, és egy picit visszarepültünk a kilencvenes évek környékére. Ugyanakkor némi szomorúság is keringett a levegőben aznap este, mivel szembesültünk az elmúlás tényével a megemlékezésnek köszönhetően.

Fotók: Mohai Balázs/MTI
Fotó: DM/FB

Meg kellett tanulniuk Fletch nélkül élni – jön az új lemez, indul a Depeche Mode turné

Új albumuk, a "Memento Mori" megjelenése előtt az NME Berlinben és Londonban is találkozott az ikonokkal, hogy beszélgessenek arról, miként találták meg újra az élet, a zene és egymás szeretetét a zenekari társ, Andy Fletcher elvesztése után. (A teljes interjú linkje a cikk végén.)
 
Fotó: Marshmello/FB

Marshmelloval tér vissza két év után a Balaton Sound

A járvány okozta kényszerszünetben a szervezők újabb három évre megállapodtak Zamárdi városával a folytatásról, így tehát június 29. és július 2. között újra visszatér a fesztiválélet a Balaton déli partjára.
 
 
Fotó: Margitszigeti Színház

Béjart Ballet, Pink Martini, Caramel és Dés László – a Margitszigeti Színház megnyújtja a 2022-es évadot

Színes színpadi programmal várja a közönséget 2022-ben a Margitszigeti Színház. Az évadot elő- és utószezonnal hosszabbították meg, így május közepétől szeptember végéig csaknem 40 előadáson mintegy 120 ezer embert tud befogadni a teátrum 3000 férőhelyes nézőtere.
 
A Grateful Dead tagjai áldásukat adták Scorsese zenés életrajzi filmjére

A Grateful Dead tagjai áldásukat adták Scorsese zenés életrajzi filmjére

Martin Scorsese már több fontos zenei dokumentumfilmet forgatott: 1970-ben a Woodstock, 1978-ban Az utolsó valcer, 2011-ben George Harrison: Élet az anyagi világban és 2019-ben a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story című produkciókat.
 
HendrixFeszt az Arena Gardenben

HendrixFeszt a Muzikumban

2021. szeptember 9-én 19:30-as kapunyitással indul a 2. HendrixFeszt, melynek a Muzikum ad otthont. A fesztiválhangulatú hely júniusban startolt változatos koncertkínálattal.
 
Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Egy év várakozási és titkolózási után a dal végre letölthető és elérhető minden digitális platformon.
 
 
Meghalt a Dreamgirls filmet ihlető trió egyik álomlánya

Meghalt a Dreamgirls filmet ihlető trió egyik álomlánya

The Dreams-nek (korábban The Dreamettes) hívják a Broadway-musical-ből készült filmben szereplő triót, melynek sorsát a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig követi nyomon a történet, bár a film zenéje köszönő viszonyban sincs a korszak legendás dalaival. A filmet a...
 
Ilyen volt tavaly...

Nem lesz nagyszínpad a ma kezdődő szüreti fesztiválon Tokajban

Ma kezdődik és vasárnapig tart a Tokaji Szüreti Napok: a rendezvényen lesz többek között utcaszínház, népi játékok tere, tűzzsonglőrshow és interaktív történelemóra, de bemutatkoznak a gólyalábasok és vásári komédiások is
 
Strand 2020

Strand 2020: a SUM 41, Ellie Goulding és a Milky Chance kilogolt, de van másik!

Eddig reménykedtünk benne, hogy a Strand Fesztivál lesz az üdítő kivétel, ahol minden beharangozott külföldi sztárvendég rendben megérkezik, de sajnos a járvány miatt rengeteg előadó döntött a turnéja halasztása mellett. Így szegényebb lett a rendezvény 4 húzónévvel, de érkeznek...
 
Brutál mennyiségű sztár a Foo Fighters dalában

Brutál mennyiségű sztár a Foo Fighters dalában

A BBC Radio 1 összegyűjtötte a világ jelenleg legfelkapottabb sztárjait, hogy közreműködésükkel elkészítse a Foo Fighters Times Like These című dalának karanténos verzióját. A bevételeket természetesen jótékony célra fordítják majd.
 
A kézmosós dalok dömpingje után felüdülés egy mosogatóhimnusz

A kézmosós dalok dömpingje után felüdülés egy mosogatóhimnusz

Őszintén szólva, életünkben nem hallottunk a Car Seat Headrestről, de ahogy azt a legelején mondtuk, a karantén arra is jó, hogy megismerjünk olyan zenekarokat, előadókat, akik még a látóterünk szélét is elkerülték.
 
Strand 2020

Titkos produkcióval készül a Strand Fesztivál

50 plusz hazai zenekarral bővülve elkészült a Strand Fesztivál nagyszínpadának teljes beosztása. A szervezők minden eddiginél erősebb line-uppal várják a fesztiválozókat Zamárdiba augusztus 18. és 22. között.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek