Nincs telefonnyomkodás az amszterdami Shelter Clubban

Jövő héten felbolydul a holland főváros, hogy helyszínt adjon kedvenc elektronikus zenei fesztiválunknak, az Amsterdam Dance Eventnek (ADE). Tavaly a számos remek helyszín közül a Shelter klub volt ránk az egyik legnagyobb hatással. Interjú Charro-Nathan Tanamallal, az Shelter Amsterdam marketing vezetőjével

Fotók: Shelter Amsterdam/FB
Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura és mások – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Dresch Mihály, Pátkai Rozina, Maszkura, valamint Nyáry Krisztián és Bősze Ádám is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert-sorozatának 2023-as évadában.
 
Fotó: Csoboth Edina

Eljött az ideje annak, hogy mindenki akcióba lendüljön a számára fontos dolgokért

About Time címmel szeptember végén új albummal jelentkezik a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Az alkotópáros ugyanis úgy érzi, fontos fordulóponthoz érkeztünk: eljött az ideje annak, hogy tudatosabban tekintsünk a világra.
 
 
Fotó: Romengo/FB

A Womex-életműdíj után a Kossuth-díjat is megkapta Lakatos Mónika

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas előadóművész, kiváló és érdemes művész, a kortárs magyar dzsessz kiemelkedő alakja – egyben kiváló szaxofonos – mellett a nemzeti ünnep alkalmából a zenei szekcióban Lakatos Mónika részesült még a rangos elismerésben.
 
Boban Markovic nyitja az évbúcsúztató koncerteket a Fonóban

Boban Markovic nyitja az évbúcsúztató koncerteket a Fonóban

Év vége – ami belefér: népzenei, jazz és világzenei különlegességekkel búcsúztatja az évet a Fonó
 
Szabó Tamás és Andyvazul (Fotó: Andyvazul/FB)

Herflikből építettek hangszobrot Berlinben

Használt szájharmonikákból kiszerelt lamellákból építenek úgynevezett hangszobrot az egykori berlini fal leghosszabb megmaradt szakaszánál globális együttműködéssel és a német főváros magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin támogatásával, a projektet szombaton...
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
 
Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 
25 év után visszatért Császár Előd

Visszatért Császár Előd

Tiltott szerelem... dúdolod? Császár Előd ikonikus trackje vadonatúj formában, Nikával és Lotfi Begivel tért vissza.
 
Fotó: Weszely Ernő/FB

400 ember 500 forintja: Ernő bácsi segítséget kér

Weszely Ernő 67 éves. Tizenegy éves korára teljesen megvakult, ez mégsem gátolta meg abban, hogy zenei pályára lépjen: 1971 óta hivatásos zenészként dolgozik. Tagja volt a Budapest Ragtime Band-nek, 2002-ben eMeRTon díjjal tüntették ki, békeidőben a Centrál Színház alkalmazta,...
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
Fotó: Romengo

Lakatos Mónika kapta idén a világzene műfajának legrangosabb nemzetközi elismerését

Amikor múlt vasárnap a kapolcsi Folkszínpadon adott egy nagyon barátságos, zene- és emberközeli koncertet a Romengo, még nem gondoltuk, hogy Lakatos Mónika kapja a WOMEX Artist Award életműdíjatt, ami a nép- és világzene műfajának legrangosabb elismerése.
 
Fotó: Mandy Moore/FB

Megjelent a színésznő-énekes Mandy Moore legújabb videóklipje

Az énekesnő közelgő albumáról mutatott meg nekünk egy új dalt klippel együtt, ez a “Fifteen”, melyben tiniéveire tekint vissza.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek