Októberi ötös, avagy sembától Omegáig: a szerk. ajánlata a Zene Háza aktuális műsorából

Lassan beszorulunk a házakba: a klubszezonnak a (jelenlegi) nyárias idő ellenére csaknem vége. A zewnének azonban soha. A figyelmetekbe ajánlunk 5 programot, amiért szerintünk érdemes kilátogatni a Városligetbe, de több is van ott, ahonnan ezek jöttek...

Fotó: Bonga (FB)
A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető...
 
No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza!

No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza és egy csomó remek zenekar

Nyárzáró zeneünnepként rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legfontosabb világzenei programját, amely a térség sokszínű arcát mutatja be. A műfajokban és a jellegzetes balkáni életérzésben gazdag BALKAN:MOST Fesztivál szeptember 7-9. között...
 
 
Zalacsányban fesztiválozik Candy Dulfer – Örvényesvölgy 2023 (frissítve)

Öt napra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap...
 
Ma este Balkan Beats a Gödörben!

Ma este BalkanBeats a Gödörben!

A BalkanBeats egy találkozási pont, és ez nemcsak a lineup-ra vonatkozik, hanem a közönségre is. Mindenkihez szól: romák és nem romák, turisták, külföldiek, budapestiek együtt buliznak – nem számít a kor, az egzisztencia, csak a tánc és a jó hangulat hajnalig!
 
A GIPSY KINGS, a a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

A GIPSY KINGS, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

Az Örvényesvölgy Fesztivált 2023 júniusában tartják, és a világ egyik legnépszerűbb zenekarán kívül színpadra lép többek között KEVIN DAVY WHITE, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is. A szervezők további nemzetközi és hazai fellépők bejelentését ígérik hamarosan.
 
Eddie (Netflix)

Stranger Things, BTS, Charlie Puth, Harry Styles – ezerrel pörög a nyár

Ezekben a hetekben több meglepő dolog is történt úgy a slágerlistákon, mint a streamfelületeken, s a zenei felhozatallal kapcsolatban nem lehet okunk panaszra. (És akkor még nem beszéltünk a fesztiválokról és a koncertekről.)
 
 
Először lép fel külföldi zenekar a csütörtökön kezdődő Waldorfeszten

Először lépnek fel külföldi zenekarok a csütörtökön kezdődő Waldorfeszten

A Dunakanyar csodás környezetében zajló Waldorfesztet a fesztiválozók a fellépőkkel, az önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozták létre. Az idei rendezvényen először lép fel külföldi zenekar, mindkettő a világzenei színtérről: szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra tér...
 
A Barcelona Gipsy balKan Orchestra turnéja a Várkert Bazárba ér májusban

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra turnéja a Várkert Bazárba ér májusban

A különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával lopta be magát a közönség szívébe. Május 14-én A Várkert Bazárban csapnak...
 
 A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar tízfős szupergroup

A MOMKult színpadán mutatkozik be az új magyar szupergroup

A szupergroup más formációkból ismert remek zenészekből állt össze Rostás Mihály (Mazsi) hívására megteremtvén azt a Gipsy Kings hangzást, amibe beleszerettek és amit tisztelnek.
 
 A 20 ezer euró összdíjazású nemzetközi gitárversenyen ma a gipsy swing európai királya lép fel

A 20 ezer euró összdíjazású nemzetközi gitárversenyen ma a gipsy swing európai királya lép fel

Október 22-én online koncerttel folytatódik Magyarország egyik legrangosabb gitáros eseménye, a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyhez idén verseny is társul.
 
Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Budapesten ad koncertet a gipsy trubadúr, aki úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne

Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéját a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolták át. Az eredetileg tervezett tematikával érkezik Budapestre: a MoMKultban ad koncertet 2021. október 21-én.
 
A karakteres hangú roma díva meg a húrzsonglőrök

A roma díva meg a húrzsonglőrök

A Fonó gondozásában megjelent a GIPSY FUSHION című album – Horváth Alexandra és a Cimbaliband két éve turnézó közös produkciójának zenei lenyomata.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek