Ha Londonban születik, világhírű zenész is lehetett volna belőle – Utolsó útjára kísérték ma Török Ádámot

A 75 éves korában, április 18-án elhunyt zenésztől, énekestől több mint százan vettek végső búcsút az Óbudai temetőben.

Fotó: MTI
Dadabánya – Réz András lélekvezetésével underground művészeti fesztivál lesz Tatabányán

Dadabánya – Réz András lélekvezetésével underground művészeti fesztivál lesz Tatabányán

2023. június 3-án, szombaton 13:00 órakor a Bányászati és Ipari Skanzen területén immáron hatodszor tör ki az őrület.
 
Május 12-én vesznek végső búcsút Török Ádámtól

Május 12-én vesznek végső búcsút Török Ádámtól

Május 12-én, pénteken, 13 óra 30 perckor az Óbudai temetőben vesznek végső búcsút Török Ádámtól, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítójától, frontemberétől.
 
 
Könnyűzenét az iskolákba énekórára!

Könnyűzenét az iskolákba énekórára!

A könnyűzene és a pedagógusképzés lehetséges kapcsolódási pontjairól rendez fórumot 2023. február 7-én a Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja. Az online is követhető esemény a tavalyi „Könnyű zenét vinni az iskolákba?" című fórum folytatása.
 
Fotó: Alena Darmel

Hogyan hallgatunk zenét?

Visszatérő témája ez a tudományos vagy majdnem tudományos kutatásoknak: az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a vizsgálódást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is...
 
Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja 2022. október 18-án, kedden 10.00 órától rendezi meg a „Könnyű zenét vinni az iskolákba?" című fórumát a Budapest Music Center könyvtárában (1093 Budapest, Mátyás út 8.). A fórum négy panelbeszélgetésen próbálja körül járni a...
 
A fotó illusztráció (Alex Green/pexels)

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig...
 
 
Dadabánya Tatabányán – jó szerencsét a hétvégéhez!

Dadabánya Tatabányán – jó szerencsét a hétvégéhez!

2022. június 4-én szombaton immáron ötödik alkalommal rendeznek underground művészeti fesztivált a Bányászati és Ipari Skanzenben, Tatabányán. A porondmester Réz András esztéta lesz.
 
 Fotó: Marcelo Chagas (Pexels)

Az Artisjusnak van egy rossz és három jó híre

A pandémia okozta drasztikus visszaesés 2021-ben éreztette igazán a hatását az Artisjus által kifizetett jogdíjakban, kevesebben lettek azok, akik jelentősebb összeget tudnak keresni a szerzeményeikkel. És itt jön a DE...
 
Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Télen sem pihen a 2021-ben indult Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kezdeményezés: most menhelyi sétáltatásra buzdít a Rock the Planet kampánysorozat csapata.
 
Fotó: pxhere.com

Csak neked szól ingyen a zene a presszóban...

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani? A kérdésre 368 féle válasz érkezett

Az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány megbízásából nagyszabású közvélemény-kutatás készült. A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen! elnevezésű könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be...
 
 Bryan Catota fotója a Pexels oldaláról

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Kiváló zenekarnak kiváló közönséget! BMTH-koncert az Arénában

Kiváló zenekarnak kiváló közönséget! BMTH-koncert...

Egy könnyed csütörtök esti mókának indult a Bring Me The Horizon turné-nyitó koncertje Budapesten, ami aztán nagyon hamar átváltott egy valódi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Tupac csillagot kap

Huszonhat évvel a halála utána csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán Tupac Shakur amerikai rapper – jelentette a BBC hírportálja csütörtökön.

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György emlékének dedikálva” valamint: „egy 62 perces dokumentumfilmen keresztül is méltó módon emlékezhetünk a két zenészre”
Új koncertek