Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őt zenélni

Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őket zenélni

A legtöbb szülő azt szeretné, ha gyermekei intelligensek és sikeresek lennének. És bár egyes szakértők arra ösztönzik a szülőket, hogy tanítsák meg gyermekeiket programozni, az új kutatások szerint a zene szélesebb kapu a megoldáshoz – írja az Awarenessact.
 
 Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot indít a Concerto Budapest a Balatonnál

Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot tart a Concerto Budapest a Balatonnál

A Concerto Budapest zenekar augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon ad ingyenes koncertet. A Mozart Planet programjában...
 
 
Fotó: Csoboth Edina

Eljött az ideje annak, hogy mindenki akcióba lendüljön a számára fontos dolgokért

About Time címmel szeptember végén új albummal jelentkezik a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Az alkotópáros ugyanis úgy érzi, fontos fordulóponthoz érkeztünk: eljött az ideje annak, hogy tudatosabban tekintsünk a világra.
 
Fotó: Egyfeszt

Áfonyaszem a feketecsokis brownie-n: csütörtökön kezdődik az Egyfeszt

Erdély legfiatalabb fesztiválja 50 helyszínen, több mint 800 programmal várja az érdeklődőket a Gyergyói-medencében számos magyarországi fellépővel.
 
Vasárnapig lehet licitálni A város arcára

Vasárnapig lehet licitálni A város arcára

A 31. Művészetek Völgye Fesztiválon szombat este a magyar street art egyik legismertebb művésze, Void Kapolcs Fő terén, a közönség előtt készítette el A város arca című monumentális alkotását. A műre a rendezvény végéig licitálni is lehet, a befolyt összegből a veszprémi...
 
Fotó: Campus Fesztivál Facebook

A vasárnap zárult Campus meghaladta a szervezők várakozásait

Idén egyetlen napra látogattunk el Debrecen egyik legnagyobb látogatószámával büszkélkedő rendezvényére, a Campus fesztiválra, ahol tényleg úgy éreztük magunkat, mintha az a bizonyos, két évig tartó kényszerszünet nem is létezett volna.
 
 
Fotó: Sziget

Közeleg a Sziget, küszöbön a szeretet forradalma

Egy hónap sincs már hátra, és két év kihagyás után indul a Sziget– start augusztus 10-én.
 
Fotó: Karmatik Photoraphy

A boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak – új utakon a MÖRK

Nagy zenei átalakuláson megy keresztül a MÖRK, a folyamatnak pedig egyszerű oka van. Ahogy az EFOTT HAJÓGYÁR Petőfi Színpadán fellépő zenekar frontembere, Zentai Márk fogalmaz: a boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak.
 
Annie Lennox a Royal Academy of Music diplomaosztó ünnepségén, ahol tiszteletbeli doktor lett. (2017; AL/FB)

Innentől fogva egy skót egyetemi épület Annie Lennox nevét viseli

Annie Lennox világhírű brit énekesről nevezte el egyik épületét a Glasgow-i Caledonian Egyetem (GCU) - írta a BBC hírportálja szerdán.
 
Koncertek, irodalom, újcirkusz, opera: két hét múlva indul és 10 napon át tart a Művészetek Völgye

Koncertek, irodalom, újcirkusz, opera: két hét múlva indul és 10 napon át tart a Művészetek Völgye

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja 2029 programmal és 40 helyszínnel várja a látogatók három településen, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden július 22. és 31. között.
 
Fotó: Falusi Mariann/FB

Ingyenes nyáresti előadások a Szent István Parkban

Már Fenyő Miklós is megénekelt, hogy "a legszebb pesti nyár" Angyalföldön jár, és a XIII. kerület szereti a zenét. Olyannyira, hogy a nyáron ingyenes esti előadásokat, koncerteket és utcabált is szerveznek majd a környékbeliek örömére.
 
A löszfal idén is a legszebb arcát mutatja majd: DombosFest

A löszfal idén is a legszebb arcát mutatja majd: DombosFest

22 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. Idén 2022. június 30 – július 3. között mutatja majd meg a legszebb arcát a löszfal.
 
A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek